Lasītāju receptes

just_smile 2007-07-08

Suši ar lasi un gurķi

Sastāvdaļas:
250 g suši rīsi
3 ēdamk. rīsu etiķis
ūdenszāļu lapas (paredzētas suši ietīšanai)
wasabi pasta
marinēts ingvers
PILDĪJUMAM: svaigs lasis un gurķis vai avokado (garneles, krabju nūjiņas vai citas pildījumam jūsuprāt piemērotas sastāvdaļas)(sastāvdaļas var arī kombinēt pa divām un vairāk piemēram krabju nūjiņas + gurķis)
Suši pagatavošanai būtu ieteicams bambusa paklājiņš kas tāpat kā pārējās suši pagatavošanas sastāvdaļas ir nopērkams jebkura lielveika pārtikas nodaļā kur būs japāņu ēdienu sastāvdaļas.

Pagatavošanas laiks ap 60 minūtēm

Suši rīsus ber katlā noslogo un vāra līdz ūdens ir tajos iesūcies. Pievieno rīsu etiķi un kārtīgi samaisa.Turēt rīsus siltumā neļaujot tiem atdzist!
Lasi, gurķi vai citas pildījumam paredzētās sastāvdaļas sagriež garenās sloksnītēs apmēram īkšķa resnumā.
Uz bambusa paklājiņa izklāj ūdenszāļu lapu un klāj uz tās siltus rīsus visā lapas platumā ar pirkstiem tos stingri piespiežot plānā vienmērīgā kārtiņā (5mm) un atsājot brīvus vien lapas augšējo daļu 1cm un apakšējo daļu ap 3cm.Lai būtu vieglāk klāt pirkstus ik pa brīdim var pamērkt ūdenī.
Lapas apakšējā - brīvajā daļā ievieto lasi iepriekš to noziežot ar wasabi, var pievienot arī sāli un no apakšas ar paklājņa palīdzību sāk tīt rullīti. Gurķi var likt tieši lasim blakus jeb arī pievienot mazliet palocot suši rullīti uz priekšu veidojot intersantāku suši kārtojumu.
Pašās beigās lai nostiprinātu brīvi palikušo augšmalu pie pārjejā rullīša to vienkārši jāsaslapina. Rullītis jātin ļloti stingri un vienmērīgi lai rīsi tiktu stingri saspiesti un griežot nesāktu izjukt.
Kad rullītis ir satīts to var sagriezt glītos 2cm platos gabaliņos un pasniegt ar wasabi, sojas mērci un marinētu ingveru. (griežot suši pirms katras griešanas reizes ieteicams notīrīt nazi vai vienkkārši iegriezt ar to citrona šķēlītē.)

Komentāri (2)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
Japānis
Īsti nav skaidrs vai ūdenzāļu lapu vajag saslapināt ar rīsu etiķi vai nē. Jeb lapa paliek mīksta no rīsiem?
05.08.2007. plkst. 20:06
man vienmeer ir gribeejies sataisiit sushi!
10.07.2007. plkst. 13:00

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 12. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Kulināro grāmatu, kuru receptes nāk no līdzenumiem, nesanāk pagatavot īpaši garšīgas kalnos un otrādi. Ēdiens, ko gatavo līdzenuma iedzīvotāji no grāmatām, ko sarakstījuši augstāk virs jūras līmeņa dzīvojoši cilvēki, izjūk, bet kalnos dzīvojošiem iedzīvotājiem nāktos ēst neizvārītu ēdienu, ja viņi stingri sekotu līdzi receptēs norādītajam. Te vainojama atšķirība atmosfēras spiedienā, kas kalnos liek ūdenim uzvārīties pie zemākas temperatūras

Pasākumi

Mākslas stilu un virzienu skola

2009.gada 14.janvārī Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā atsākas lekcijas Mākslas stilu un virzienu skolā. Nodarbības notiks trešdienās no plkst. 17:00 līdz 18:45 K.Valdemāra ielā 10a....