Lasītāju receptes

strausakaaja 2008-06-30

Tomāti siera panējumā

Sastāvdaļas:
Pamatēdienam: tomāti
rīvmaize
ola
siers (ieteicams tāds, kas labi kūst un ir pikants)
Mārrutku mērcei: skābs krējums
mārrutki
Siera mērcei: saldais krējums
siers (ieteicams tāds, kas labi kūst un ir pikants)

Pagatavošana: (laiks: 30 minūtes)

Pamatēdiens: Sagriež tomātus 0.5 cm biezās šķēlēs. Sarīvē sieru, sagatavo rīvmaizi un sakuļ olu (katru atsevišķā trauciņā). Tomātu šķēles apviļā sierā (bagātīgi), tad olā un tad rīvmaizē. Liek uz uzkarsētas pannas cepties. Kad viena puse zeltaina-apgriež un cep zeltainu otru pusi. Rezultāts: plācenīši - vidū karsts tomāts, apkārt kraukšķīga miziņa, bet pa vidu izkusis garšīgs siers.

Lai šo ēdienu padarītu vēl interesantāku klāt var uztaisīt kādu mērcīti, piemēram, mārrutku vai siera mērci (abas viegli un ātri gatavojamas).

Mārrutku mērce: skābo krējumu sajauc ar mārrutkiem. (Pasniedz aukstu).

Siera mērce: saldo krējumu sajauc ar sarīvētu sieru un karsē, līdz siers izkusis. (Pasniedz karstu).

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 05. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Krokuss – pati dārgākā garšviela pasaulē. Pat niecīgs krokusa daudzums piedod produktiem zeltīti dzeltenīgu krāsu un brīnišķīgi savdabīgu garšu

Pasākumi

Izstāde par Baigo gadu Latvijas vēsturē apskatāma Cēsu pilsētas domē

Cēsu Vēstures un mākslas muzejs piedāvā ceļojošo izstādi „Baigais gads”. Izstāde sniedz vispārēju priekšstatu par tajā laikā piedzīvoto, atspoguļo visu Baigā gada notikumu gaitu:...