Lasītāju receptes

meenestins 2008-08-09

Paprika ar anšoviem

Sastāvdaļas:
2 lielas paprikas (vai pipari)
30 ķilavas (der arī brētliņas)
5 d. ķiploka
olīveļļa
sāls
malti melnie pipari
oregano

Pagatavošana: (laiks: 100 minūtes)

No sēklotnēm attīrītas paprikas liek vārīties ūdenī, lai varētu tām nolobīt mizu. No ūdens vārīšanās brīža vāra apm. 30 min. (šis laiks var būt mainīgs).

Tikmēr ķiploka daiviņas notīra un sagriež šķēlītēs. Attīra ķilavas no visa liekā, āda var palikt.

Paprika ir gatava mizošanai, kad miziņa ir saplaisājusi. Tā jānoņem, kamēr paprika ir karsta. Ieteikums ņemt ārā no katla pa vienai, lai otra turpina mirkt verdošā ūdenī.

Papriku griež pirksta platuma strēmelēs un kārto traukā ar vāku. Nākamajā kārtā liek ķilavas. Šo kārtu kaisa ar sāli, pipariem un oregano, pievieno dažas šķēlītes ķiploka. Atkal liek kārtu no pipariem un kārtu no ķilavam u.t.t. Noslēgumā visu pārlej ar olīveļļu tā, lai tā nosedz visus produktus.

Liek ledusskapī uz 4 stundām. Ja uzglabā ilgāk par 24 stundām, ķiploki ir jāizņem.

Ķēpa liela, bet rezultāts - ļoti labs.

P.S. Oriģinālreceptē uz 15 - 20 ķilavām liek arī 2 ēd.k. kaperu. Es iztieku bez tiem.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Tortu un kūku klasifikācija tiek veikta pēc tortes sastāvā ietilpstošo izcepto pusfabrikātu tipa. Tortes mēdz būt: biskvīta, smilšu, kārtainās, plaucētās, riekstu, cukura, biezpiena, vafeļu un kombinētās. Praktiski visu sastāvā ietilpst cukurs, milti un olas, bet medus tortēs ietilpst medus. Bez pamatsastāvdaļām tortei var pievienot praktiski jebko: sviestu, krējumu, riekstus, augļus, alkoholiskos dzērienus (konjaku, vīnu), specijas un tamlīdzīgi

Pasākumi

Izlasēs “WINTER JAM” un “CLUBBERS YEARBOOK” apkopoti deju klubu grāvēji

Katru gadu vadošās mūzikas izdevniecības “Warner Music” un “Universal Music” izlasēs “Winter Jam” un “Clubbers Yearbook apkopo gada aktuālākos deju klubu grāvējus....