Lasītāju receptes

moka 2008-07-14

Pildīta paprika

rīsi;
maltā gaļa;
paprika;
ūdens;
garšvielas

Rīsus izvāru iepriekš, atdzesēju, tad samaisu ar malto gaļu (to var likt tīri simboliski, smaržai, tā teikt, bet visgaršīgāk sanāk, protams, ja gaļas daudz! - kā svaigu (sataisītu kā kotlešu masu), tā apceptu ar visādiem uzlabojumiem). Paprikai nogriežu "cepurīti" , tā, lai var deserta karoti dabūt iekšā, izņemu sēklas, liek pildījumu, tad katliņā (vismaz paprikas augumā) papriku, atlieku atpakaļ "cepurītes”, uzleju ūdeni (tā, lai apņem papriku), vāku virsū un uz lēnas uguntiņas sutinu ~ 1h (viss atkarīgs no paprikas lieluma). Papriku var gareniski griezt uz pusēm un tad pildīt. Ja vēl saglabājies mājās saucamais spiediena katls, gatavošanas ilgums samazinās vismaz uz pusi. Var ari likt sautēt čuguna traukā. Tādos slēgtos traukos būs arī tā mērcīte.
Ja gadījumā kāda gatavā paprika paliek pāri (netiek apēsta uzreiz), otrā rītā to atdzisušu uzmanīgi var sagriezt pabiezās šķēlēs, sataisīt kaut kādu mērcīti, pa virsu daudz svaigu zaļumu un ēd kā auksto uzkodu.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 12. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Francijā ir vislielākais siera patēriņš uz vienu iedzīvotāju

Pasākumi

Mumiy Christmas

Biļešu iepriekšpārdošana uz „Mumiy Troll” koncertu 2009. gada 14. februārī turpinās visās Biļešu servisa kasēs un to cena vēl joprojām ir reāli zema – sākot no 12 latiem....