Lasītāju receptes

moka 2008-07-14

Pētersīļu maltās gaļas bumbiņas ar tomātu mērci

800 g liellopu maltās gaļas
6 ĒK rīvmaizes
4 ĒK rīvēts Parmezāna siers (ir ticis izmantots arī Čederas siers)
1 saišķis pētersīļu (noskaloti, nosusināti, sakapāti)
150 g sīpola
2 ĒK rozīnes, sakapātas
2 olas
sāls
pipari
Mērcei:
4 ĒK olīveļļas
5 ĒK kečupa
5 ĒK čilli mērces
1 sarkanais pepperoni pipars (sīki sakapāts, var iztikt bez, ja nevēlas ļoti asu)
1 ĒK balzamiko etiķa
1 ĒK citronu sulas
200 g tomātu

1.Samīca malto gaļu, rīvmaizi, sieru, pētersīļus, 100 g sīpola, rozīnes, olas, sāli, piparus.
2.Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 grādiem. No masas izveido 50 gab. Valrieksta lieluma bumbiņas. Cepešplāti nopindzelē ar 2 ĒK eļļas. Bumbiņas liek uz plāts un pārpilina atlikušo eļļu.
3.Cep vidējā “plauktiņā” ~ 15 minūtes, apgriež un cep vēl 15 min.
4.Samaisa mērces sastāvdaļas. Tomātus nomizo, izņem sēklas, sīki sasmalcina un iemaisa mērcē.
5.Atdzisušas bumbiņas uzdur uz iesmiņiem, liek uz traukā un pasniedz ar mērci.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 12. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Dzērvenes satur lielu daudzumu benzīnskābes, kas ir lielisks konservants. Šī iemesla dēļ dzērvenes ir ieteicams izmantot dažādās mājas sagatavēs

Pasākumi

Noklausies Lienes Šomases dziesmas “Klauns” remiksu

Dziesmas “Klauns” oriģinālā versija ir iekļauta Lienes Šomases šogad klajā nākušajā dubultajā CD un DVD albumā “Vārdos nepateiktais”, bet šīs dziesmas remiksu veidojis...