Lasītāju receptes

moka 2008-07-14

Kamambera kroketes

1 kamambers
150 g miltu
50 g sviesta
150 g biezpiena
30 g kartupeļu cietes
1 olas dzeltenums
šķipsniņa malta muskatrieksta
eļļa fritēšanai
sāls
pipari
Panēšanai:
1 ola
1 ēdamk. zemesriekstu eļļas
20 g miltu
rīvmaize


Kamamberam noņem garoziņu. Bļodā samaisa biezpienu, cieti, miltus un izkausētu sviestu.Pievieno gabaliņos sagrieztu kamamberu un karsē ūdens peldē, nepārtraukti maisot , līdz iegūst elastīgu mīklu. Pievieno olas dzeltenumu un samaisa, atdzesē.
Olu kuļ, pakāpeniski pievienojot zemesriekstu eļļu. Vienā šķīvī ieber rīvmaizi, otrā- miltus. No mīklas izveido bumbiņas un apvārta gan rīvmaizē, gan miltos. Sakarsē eļļu fritējamā traukā vai katliņā un vāra kroketes zeltaini brūnas. Novieto uz pergamenta papīra, lai nosusinātu eļļu, pasniedz karstas.
Kroketes var pasniegt gan kā piedevas, gan kā uzkodu, dekorējot ar lapu salātiem.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 18. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Bez ūdens cilvēks var izdzīvot vidēji 11 dienas

Pasākumi

Izstāde „Video: Diseldorfa/Rīga”

No 28. maija līdz 29. jūnijam Andrejsalas Korpusu cehā ir apskatāma Laikmetīgās mākslas centra un Diseldorfas mākslas kuratora Gunāra Frīla (Gunnar Friel) kopīgi rīkota izstāde Video:...