Lasītāju receptes

strausakaaja 2008-06-27

Gurķi ar sinepju pulveri

Sastāvdaļas:
4kg gurķu
3 ēdamkarotes sāls
4 ēdamkarotes cukura
1 glāze galda etiķa
1 glāze eļļas
1 ēdamkarote sinepju pulvera
2 ēdamkarotes sasmalcinātu (vai spiedē saspiestu) ķiploku
pus tējkarotes malto melno piparu

Pagatavošana:

Nemizotus gurķus sagriež gareniski 4 daļās, ieber bļodā un pārkaisa ar sāli un cukuru, lai izdalās sula.

Sajauc pārējos komponentus un uzlej gurķiem.Iztur apm.3 stundas, periodiski apmaisot.

Gurķus cieši sablīvē burkās(es izmantoju jogurta spainīšus),pārlej ar šķidrumu,uzliek vāku. Ēdami pēc 3-5 dienām.

Uzglabā ledusskapī. Es pēdējos izlietoju pēc Jaunā gada. Ja vēlas, va arī uzkarsēt burkās līdz gurķi maina krāsu.






Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Rīsi – tā ir galvenā uztura kultūra pusei zemeslodes iedzīvotāju

Pasākumi

Klajā nāk grupas “Iļģi” albums “Īsākās nakts dziesmas”

Sadarbībā ar mūzikas izdevniecību “Platforma Music” postfolkloras grupa “Iļģi” laidusi klajā savu divpadsmito albumu “Īsākās nakts dziesmas” un aicina uz ielīgošanas koncertiem 7. un 13.jūnijā....