Lasītāju receptes

moka 2008-07-14

Tomāti pildīti ar zivi

4 lieli cieti tomāti
1 glāze vārītu zivju
1 tējk. kaperu
1/2 glāze smalki sagrieztu zaļo seleriju
2 tējk.sarīvētu mārrutku
1/2 glāze mērces(Čīles vai citas)
2 salātu... Lasīt »

moka 2008-07-14

Tomāti pildīti ar āboliem

8 tomāti
1 gurķis
1 ābols
3 ēdamk. majonēzes
zaļumi

Tomātus nomazgā, noņem cepurīti, izņem sēklotni, iekaisa sāli, saliek pildījumu.
Pildījums: gurķus sīki sagriež, samaisa... Lasīt »

moka 2008-07-14

Tomāti ar puķkāpostiem

puķkāposti;
sviests;
ķiploki;
tomāti;
majonēze;
dilles

Novāra puķkāpostu sadalītu rozetēs-pusmīkstu, notecina, ātri apcep nedaudz sviestā. Pašā cepšanas pēdējā brīdī... Lasīt »

moka 2008-07-14

Šampinjoni pildīti ar sieru

10 svaigi, nelieli šampinjoni
1 vidējs sīpols
10 ĒK kausētā siera "Dzintars" ( bez piedevām)

Šampinjonus nomazgā, nolej sietā, izņem kātiņus, bet uzmanīgi, lai nesabojātu... Lasīt »

moka 2008-07-14

Sālīti kāposti un bietes

10 kg kāpostu
3 kg galda biešu
1 kg seleriju
50 g ķiploku
10 lauru lapas
sarkanie pipari

Kāpostgalvām izņem kacenus, sagriež 8 daļās, pilda traukā, pamīšus liekot ar šķēlītēs... Lasīt »

moka 2008-07-14

Puravu makaroni

puravi
kausētais siers

Sagriež purava balto daļu plānos gredzentiņos, met karstā sālsūdenī, pavāra 4 - 5 minūtes. Ar putu karoti izņem. Ēd ar Dzintara kausētu sviestu vai piedevās pie cita ēdiena.... Lasīt »

moka 2008-07-14

Pupiņu pasta

200 g sarkanās pupiņas / konservētas vai vārītas/
100 g siera Belette
ķiploks saspiests
1 ĒK sviesta vai margarīna
Process: Visu sastrādā ar blenderi.
* var ēst tāpat var smērēt uz maizītēm.... Lasīt »

moka 2008-07-14

Paprikas relišs

3 zaļās paprikas
3 sīpoli
3 tomāti
2 ĒK olīveļļas
½ ĒK etiķa

Attīra papriku no sēkliņām. Sagriež sloksnītēs. Sagriež notīrītus sīpolus. Nomizo tomātus, saspiež... Lasīt »

moka 2008-07-14

Marinēti sīpoli ar citrona sulu

sagriezti sīpoli
citronu sula

Sīpolus nomizo un sagriež gredzenos. Gredzenus pārlej ar citronu sulu. 30 minūtes atastāj ievilkties un pasniedz.... Lasīt »

moka 2008-07-14

Marinēti ķirbji ar citronskābi

/3 1/2 l lielam katlam/
1 1/2 l ūdens
700-800 gr cukurs, ja nemīl saldu tad var iztikt ar 500-600 gr
2 TK citronskābes
krustnagliņas
kanēļa standziņas

Ūdeni uzvāra, tad iemaisa... Lasīt »

moka 2008-07-14

Marinētas bietītes

500 g biešu
1 glāze ūdens
2 ēdamk. cukura
1 tējk. ķimeņu
3 ēdamk. galda etiķa

Nelielas bietes ar visu mizu novāra, atdzesē, nomizo, sagriež gabaliņos.
Marināde: ūdeni ar... Lasīt »

moka 2008-07-14

Ķirbja salāti

vidējs ķirbis
350 grami cukura
3 krustnagliņas
kanēlis
9 % etiķis vai citronskābe pēc garšas

Ķirbi nomizo, izņem mīkstumu, sagriež kubiņos, liek katlā, aplej ar ūdeni tā lai... Lasīt »

moka 2008-07-14

Ķirbja crostini

/recepte aukstajam galdam/
200 g ķirbja mīkstuma
3 TK baltvīna etiķa
sāls
pipari
1 ķiploka daiviņa
1 sarkanais sīpols
20 g ķirbju sēklu
1 ĒK eļļas
12 šķēles itāļu... Lasīt »

moka 2008-07-14

Kamambera kroketes

1 kamambers
150 g miltu
50 g sviesta
150 g biezpiena
30 g kartupeļu cietes
1 olas dzeltenums
šķipsniņa malta muskatrieksta
eļļa fritēšanai
sāls
pipari
Panēšanai:
1 ola
1... Lasīt »

moka 2008-07-14

Gurķu uzkoda

1 burkāns
2 tomāti
50 gr seleriju
150 gr sviesta
1 tējkarote citronu sulas

Burkānu, pētersīļu un seleriju saknes sarīvē, pievieno citronu sulu, caur sietu izberztu tomātu, sviestu un... Lasīt »

moka 2008-07-14

Burkānu grauzdiņi

4-5 palieli burkāni
1 glāze miltu
2 ēdamk. sasmalcinātu riekstu
2 svaigi pipari
koriandrs
sāls
cepamais pulveris


Burkānus sarīvē uz smalkas rīves, no miltiem un ūdens pagatavo... Lasīt »

moka 2008-07-14

Baklažāni ar sieru

800g baklažānu,
2 olas,
1 glāze rīvēta siera,
3 ēd.k. kausēta sviesta,
ķiploki


Baklažānus pārgriež gareniski, izņem sēklas, pavāra sālsūdenī un notecina sausus. Novārītas... Lasīt »

moka 2008-07-14

Baklažāna valdzinājums

1 baklažāns
1/2 kg šampinjoni
1 vidējs tomāts
1 burkāns
1 paprika
1 liels sīpols
3 daiviņas ķiploku
200 gr eļļa
timiāns
baziliks
sāls
dilles

Svaigu baklažānu,... Lasīt »

moka 2008-07-14

Avokado un valriekstu krēms

/ 4-6 personām/
150 g avokado (bez kauliņiem)
200 g mājas siera vai biezpiena
20 g valriekstu kodolu
sāls
pipari

Avokado augļa mīkstumu ar dakšiņu saspiež, samaisa ar mājas sieru.... Lasīt »

moka 2008-07-14

Artišoki ar mērcēm

6 ēdamk. citronu sulas
4 artišoki
4 citrona šķēlītes
sāls
2 ēdamk. majonēzes
4 ēdamk. baltā jogurta
1 ķiploka daiviņa
malti pipari
200 g tomātu
1 ēdamk. olīveļļas
1... Lasīt »

Translate

Šodien

2019. gada 14. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Kaperi, kas tiek lietoti pie ēdieniem, ir ērkšķainie. Tie pārstāv dārzeņu kultūru, kuru zieda ziedpumpuri un augļi satur olbaltumvielas, eļļu un vitamīnus. Tie ir izplatīti Eiropā, Ziemeļamerikā, Ziemeļāfrikā un Indijā

Pasākumi

FONTAINE FESTIVAL LIEPĀJĀ

FONTAINE FESTIVAL

„Flashlight” fināls

Habemus

The Hobos

Mavourneen(rock – Dānija)

Frank Zappa Project

Kuchenbeat

+ Prison Bar striptease, Ap Art filmu telts un daudz kas...