Lasītāju receptes

moka 2008-07-14

Vista želejā

vārīta vista
1l buljons
30-35gr želatīns

Uz 1l buljona ņem 30-35 gr želatīna, želatīnu uzbriedina, t.i., pārlej ar aukstu vārītu ūdeni 1:6, kad tas ir uzbriedis, tad ieliek karsta... Lasīt »

moka 2008-07-14

Viltīgais zaķis ar Čedaras sieru

400 g jaukta maltā gaļa
200 g Čederas siers
200 g vārītais šķiņķis
1 cūkas fileja
olīveļļa

. Sieru un šķiņķi sagriež pēc iespējas sīkāk kubiņos.
2. Uzkarsē... Lasīt »

moka 2008-07-14

Vīģes ar Parmas šķiņķi (antipasti)

8 svaigas vīģes
200 g Parmas šķiņķa
malti melnie pipari

Vīģes nomazgā, pārgriež uz pusēm. Parmas šķiņķi sagriež ļoti plānās šķēlītēs. Uz šķīvja kārto vīģu pusītes... Lasīt »

moka 2008-07-14

Tomāti pildīti ar vistu un olām

8 stingri, vidēji tomāti
6 ĒK sasmalcinātas, vārītas vistas gaļas
2 olas
4 ĒK majonēzes
zaļumi
malti melnie pipari
sāls

Vistas gaļu novāra un sagriež nelielos gabaliņos. Olas... Lasīt »

moka 2008-07-14

Teļa-dārzeņu tūtas

400 gr teļa cepeša
600 gr sakņu salātu
3 olas

Teļa cepeti sagriež plānās šķēlēs, izveido tūtas, piepilda ar salātiem, virsū uzliek olu ripiņu, saliek dziļā bļodā. Protams,... Lasīt »

moka 2008-07-14

Teļa gaļas ligzdiņas

( 1 porciaji)
150 g teļa gaļa
1 ola
1/2 sīpols
1/2 burkāns
pētersīļa zaļumi
sāls pēc garšas
100 g majonēzes
zaļumi

Teļa gaļas mīkstumu (ciskas gabals) sagriež šķēlēs,... Lasīt »

moka 2008-07-14

Šķiņķa klimpas

1 neliela baltmaizīte
2 tējk. piena
40g margarīna
1 ēdamk. sīpolu(sasmalcināti)
1 ēdamk. pētersīļu(sasmalcināti)
125g šķiņķa(sakapāts)
1 naža gals kanēļa
1... Lasīt »

moka 2008-07-14

Sēņu-vistas tomāti

6-8 tomāti
150 gr vārītas vistas gaļas
1 1/2 glāze marinētu vai konservētu sēņu
sīpols
sāls
zaļumi
1/2 glāze majonēzes

Nomazgātiem tomātiem nogriež vāciņu, ar tējkaroti... Lasīt »

moka 2008-07-14

Ruletītes ar olu

4 teļa gaļas šnicelītes
4 šķēles šķiņķa
4 cieti vārītas olas
sāls
pipari
2 burkāni
neliela selerijas sakne
1 puravs
200 g buljona
200 g baltvīna
100 g salda krējuma
2 ĒK... Lasīt »

moka 2008-07-14

Pildīti āboli ar piedevām

3 āboli
50 gr šķiņķa
1 EK krējuma
sāls
pulverī sasmalcināts baziliks
zaļumi

Vidēja lieluma ābolus pārgriež uz pusītēm, ar karoti izdobj vidu. Ābolu pusītes vāra ne pārāk... Lasīt »

moka 2008-07-14

Pildīta paprika ar sieru un žāvētu gaļu

siers;
žāvēta gaļa;
olas;
gurķis;
zaļie zirnīši;
kukurūza;
tomāti;
majonēze;
paprika

Daudz siera, mazliet žāvēta gaļa, vārītas olas (var likt veselas pa vidu pildījumam),... Lasīt »

moka 2008-07-14

Pildīta paprika

rīsi;
maltā gaļa;
paprika;
ūdens;
garšvielas

Rīsus izvāru iepriekš, atdzesēju, tad samaisu ar malto gaļu (to var likt tīri simboliski, smaržai, tā teikt, bet visgaršīgāk... Lasīt »

moka 2008-07-14

Pētersīļu maltās gaļas bumbiņas ar tomātu mērci

800 g liellopu maltās gaļas
6 ĒK rīvmaizes
4 ĒK rīvēts Parmezāna siers (ir ticis izmantots arī Čederas siers)
1 saišķis pētersīļu (noskaloti, nosusināti, sakapāti)
150 g... Lasīt »

moka 2008-07-14

Mēle želejā

mēle
sāls
pipari
sīpols
smaržīgie pipari
želatīns

Mēli ieberzē ar garšvielām- sāls, pipars, utt. Lai viņai būtu skaista, dabīga krāsa, tad var pielikt kriksīti salpetera, bet... Lasīt »

moka 2008-07-14

Maltas gaļas klaipiņi

500 g maltas liellopa gaļas
500 g maltas cūkgaļas
1 tase piena
1/2 tases sasmalcinātu sīpolu
2 baltmaizes šķēles
1 daiviņasasmalcināta ķiploka
1 naža gals melno piparu
3 šķēles... Lasīt »

moka 2008-07-14

Gaļas veltnīši ar sieru

700 grami liellopu gaļas;
250 grami svaiga speķa ;
250 grami Rankas Valmieras vai Krievijas siera ;
20 grami ķimeņu ;
1 ķiploka daiviņa ;
sāls ;
pipari

Nogriež 3 centimetru biezu... Lasīt »

moka 2008-07-14

Liellopu gaļas rulete

1 kg liellopa muguras daļas
100 g sēņu
100 g sīpolu
100 g burkānu
100 g siera
15 g balzāmetiķa
15 g pētersīļu
5 g oregano jeb raudenes
2 ķiploku daiviņas
1 citrona... Lasīt »

moka 2008-07-14

Cūkgaļas galerts

cūkgaļa
2 – 3 cūkas kājas
2 lieli sīpoli
lauru lapas
melnie pipari
sāls
ķiploks

Ņem lielu gabaliņu gaļas. Divas vai trīs cūku kājas. Galvenais vārīt kādas 3 - 4 stundas uz... Lasīt »

moka 2008-07-14

Cepts šķiņķis ar sieru

Šķiņķis: 200 g
Siers: 200 g
Kviešu milti: 50 g
Eļļa: 50 g
Sālīti gurķi: 2 gab
Dilles
Salāti
Maltie melnie pipari: pēc garšas
Sāls: pēc garšas
Tomāti: 2 gab
Olas: 2... Lasīt »

moka 2008-07-14

Aukstā gaļa no liellopa

liellopa gaļa
garšvielas
sāls
želatīns

Uzvāru lielopa gaļas buljonu - galvenais diezgan daudz garšvielu un diezgan pasāļu, gaļu sasmalcinu gabaliņos, buljonu nokāšu, pa to laiku... Lasīt »

Translate

Šodien

2019. gada 27. jūnijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Sausās brokastis ir bagātas ar šķiedrvielām, vitamīniem un daudzām minerālvielām (dzelzi)

Pasākumi

Balāžs Kičiņi/ Balaz Kicsiny Kur un kad?

Astoņdesmito gadu sākuma ungāru glezniecībā dominēja dažādas jaunā ekspresionisma ievirzes – tīras, spilgtas un rotaļīgas krāsas, monumentāli un pozitīvām emocijām bagāti tēli....