Lasītāju receptes

moka 2008-07-14

Vista želejā

vārīta vista
1l buljons
30-35gr želatīns

Uz 1l buljona ņem 30-35 gr želatīna, želatīnu uzbriedina, t.i., pārlej ar aukstu vārītu ūdeni 1:6, kad tas ir uzbriedis, tad ieliek karsta... Lasīt »

moka 2008-07-14

Viltīgais zaķis ar Čedaras sieru

400 g jaukta maltā gaļa
200 g Čederas siers
200 g vārītais šķiņķis
1 cūkas fileja
olīveļļa

. Sieru un šķiņķi sagriež pēc iespējas sīkāk kubiņos.
2. Uzkarsē... Lasīt »

moka 2008-07-14

Vīģes ar Parmas šķiņķi (antipasti)

8 svaigas vīģes
200 g Parmas šķiņķa
malti melnie pipari

Vīģes nomazgā, pārgriež uz pusēm. Parmas šķiņķi sagriež ļoti plānās šķēlītēs. Uz šķīvja kārto vīģu pusītes... Lasīt »

moka 2008-07-14

Tomāti pildīti ar vistu un olām

8 stingri, vidēji tomāti
6 ĒK sasmalcinātas, vārītas vistas gaļas
2 olas
4 ĒK majonēzes
zaļumi
malti melnie pipari
sāls

Vistas gaļu novāra un sagriež nelielos gabaliņos. Olas... Lasīt »

moka 2008-07-14

Teļa-dārzeņu tūtas

400 gr teļa cepeša
600 gr sakņu salātu
3 olas

Teļa cepeti sagriež plānās šķēlēs, izveido tūtas, piepilda ar salātiem, virsū uzliek olu ripiņu, saliek dziļā bļodā. Protams,... Lasīt »

moka 2008-07-14

Teļa gaļas ligzdiņas

( 1 porciaji)
150 g teļa gaļa
1 ola
1/2 sīpols
1/2 burkāns
pētersīļa zaļumi
sāls pēc garšas
100 g majonēzes
zaļumi

Teļa gaļas mīkstumu (ciskas gabals) sagriež šķēlēs,... Lasīt »

moka 2008-07-14

Šķiņķa klimpas

1 neliela baltmaizīte
2 tējk. piena
40g margarīna
1 ēdamk. sīpolu(sasmalcināti)
1 ēdamk. pētersīļu(sasmalcināti)
125g šķiņķa(sakapāts)
1 naža gals kanēļa
1... Lasīt »

moka 2008-07-14

Sēņu-vistas tomāti

6-8 tomāti
150 gr vārītas vistas gaļas
1 1/2 glāze marinētu vai konservētu sēņu
sīpols
sāls
zaļumi
1/2 glāze majonēzes

Nomazgātiem tomātiem nogriež vāciņu, ar tējkaroti... Lasīt »

moka 2008-07-14

Ruletītes ar olu

4 teļa gaļas šnicelītes
4 šķēles šķiņķa
4 cieti vārītas olas
sāls
pipari
2 burkāni
neliela selerijas sakne
1 puravs
200 g buljona
200 g baltvīna
100 g salda krējuma
2 ĒK... Lasīt »

moka 2008-07-14

Pildīti āboli ar piedevām

3 āboli
50 gr šķiņķa
1 EK krējuma
sāls
pulverī sasmalcināts baziliks
zaļumi

Vidēja lieluma ābolus pārgriež uz pusītēm, ar karoti izdobj vidu. Ābolu pusītes vāra ne pārāk... Lasīt »

moka 2008-07-14

Pildīta paprika ar sieru un žāvētu gaļu

siers;
žāvēta gaļa;
olas;
gurķis;
zaļie zirnīši;
kukurūza;
tomāti;
majonēze;
paprika

Daudz siera, mazliet žāvēta gaļa, vārītas olas (var likt veselas pa vidu pildījumam),... Lasīt »

moka 2008-07-14

Pildīta paprika

rīsi;
maltā gaļa;
paprika;
ūdens;
garšvielas

Rīsus izvāru iepriekš, atdzesēju, tad samaisu ar malto gaļu (to var likt tīri simboliski, smaržai, tā teikt, bet visgaršīgāk... Lasīt »

moka 2008-07-14

Pētersīļu maltās gaļas bumbiņas ar tomātu mērci

800 g liellopu maltās gaļas
6 ĒK rīvmaizes
4 ĒK rīvēts Parmezāna siers (ir ticis izmantots arī Čederas siers)
1 saišķis pētersīļu (noskaloti, nosusināti, sakapāti)
150 g... Lasīt »

moka 2008-07-14

Mēle želejā

mēle
sāls
pipari
sīpols
smaržīgie pipari
želatīns

Mēli ieberzē ar garšvielām- sāls, pipars, utt. Lai viņai būtu skaista, dabīga krāsa, tad var pielikt kriksīti salpetera, bet... Lasīt »

moka 2008-07-14

Maltas gaļas klaipiņi

500 g maltas liellopa gaļas
500 g maltas cūkgaļas
1 tase piena
1/2 tases sasmalcinātu sīpolu
2 baltmaizes šķēles
1 daiviņasasmalcināta ķiploka
1 naža gals melno piparu
3 šķēles... Lasīt »

moka 2008-07-14

Gaļas veltnīši ar sieru

700 grami liellopu gaļas;
250 grami svaiga speķa ;
250 grami Rankas Valmieras vai Krievijas siera ;
20 grami ķimeņu ;
1 ķiploka daiviņa ;
sāls ;
pipari

Nogriež 3 centimetru biezu... Lasīt »

moka 2008-07-14

Liellopu gaļas rulete

1 kg liellopa muguras daļas
100 g sēņu
100 g sīpolu
100 g burkānu
100 g siera
15 g balzāmetiķa
15 g pētersīļu
5 g oregano jeb raudenes
2 ķiploku daiviņas
1 citrona... Lasīt »

moka 2008-07-14

Cūkgaļas galerts

cūkgaļa
2 – 3 cūkas kājas
2 lieli sīpoli
lauru lapas
melnie pipari
sāls
ķiploks

Ņem lielu gabaliņu gaļas. Divas vai trīs cūku kājas. Galvenais vārīt kādas 3 - 4 stundas uz... Lasīt »

moka 2008-07-14

Cepts šķiņķis ar sieru

Šķiņķis: 200 g
Siers: 200 g
Kviešu milti: 50 g
Eļļa: 50 g
Sālīti gurķi: 2 gab
Dilles
Salāti
Maltie melnie pipari: pēc garšas
Sāls: pēc garšas
Tomāti: 2 gab
Olas: 2... Lasīt »

moka 2008-07-14

Aukstā gaļa no liellopa

liellopa gaļa
garšvielas
sāls
želatīns

Uzvāru lielopa gaļas buljonu - galvenais diezgan daudz garšvielu un diezgan pasāļu, gaļu sasmalcinu gabaliņos, buljonu nokāšu, pa to laiku... Lasīt »

Translate

Šodien

2018. gada 21. maijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Etiķī marinētu siļķi sagriež filejas veidā, satin ruletē un nostiprina ar kociņu. Šāds ēdiens saucas rolmopsis

Pasākumi

Grupas “a-ha” solists Mortens Harkets atgriežas ar jaunu albumu

Norvēģu grupas “a-ha” līderis Mortens Harkets pēc 12 gadu pārtraukuma izdevis savu otro solo albumu “Letter From Egypt”....