Lasītāju receptes

ciruls 2007-10-28

Saldējums no 60% Šveices siera

130 g siera
4 olu dzeltenumi
1 ola
150 g cukura
625 ml piena
125 ml saldā krējuma
1/3 gl. kafijas krējuma
1/2 tējk. vaniļas ekstrakta
5 ēdamk.sasmalcinātu dateļu bez kauliņiem
2 ēdamk. rupji sasmalcinātu valriekstu

Pienu un saldo krējumu uzkarsē līdz viršanai.Bļodā, kurā sakulti olu dzeltenumi , ola un cukurs, lēnām maisot , ielej uzkarsēto pienu un krējumu.Masu , nepārtraukti maisot , karsē , līdz tā sabiezē. NEDRĪKST VĀRĪT !
Karstajai masai pievieno gabaliņos sagriezto Šveices sieru un maisa, līdz tas izkūst.Atdzesē , pārlej lēzenā traukā un liek saldētavā. Pēc 30 minūtēm izņem, samaisa un atkal saldē. ŠO procedūru atkārto trīs reizes.Visbeidzot ļauj masai pilnīgi sasalt. Saldējumu pasniedz pārlietu ar karameļu mērci un pārkaisītu ar datelēm un valriekstiem.
MĒRCEI- kafijas krējumu un cukuru maisot karsē, līdz masa iegūst karameļu nokrāsu. Atdzesē un liek ledusskapī.

LAI GARŠO !

Komentāri (1)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
siera saldējums???Hmz...kautkas interesants...
28.10.2007. plkst. 22:18

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Francijā ir vislielākais siera patēriņš uz vienu iedzīvotāju

Pasākumi

Pavasara saulgrieži – Lieldienas

Izsenis, dzīvodams ar dabu un pats būdams dabas sastāvdaļa, cilvēks bija saistīts ar dabā un dvēselē notiekošajiem procesiem, sevišķi ar sauli, kas nosaka gadalaiku maiņas un līdz ar to...