Lasītāju receptes

Pildīti pipari

ligatt 2008-06-15

Pildīti pipari

6 ēdājiem
gatavošanas laiks: 30 minūtes plus 45 minūtes cepšanai

100 g rīsu
600 g jauktas maltās gaļas
1 tējk. sāls
1/4 tējk. Kajennas piparu
1 burkāns
1 daiviņa ķiploka
6 vidēja lieluma saldās paprikas
20 g sviesta
1 kārba tomātu savā sulā
pāris bazilika dzinumu, sasmalcinātu
1/4 tējk. sāls
200 ml saldā krējuma

Šo ēdienu vai pagatavot veģetāru, gaļu aizstājot ar dažādu dārzeņu maisījumu.

Sagatavo gaļas masu. Novāra un atdzesē rīsus. Malto gaļu sajauc ar sāli un pipariem un rūpīgi samīca. Sīki sarīvē burkānu un ķiploku. Pievieno gaļai un samaisa. Beigās pieliek vārītos rīsus un izmaisa, lai masa būtu viendabīga. Pilda un cep paprikas. Vispirms atrod piemērotu cepešpannu, kurā blīvi salikt paprikas vertikāli. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Paprikas pākstīm iegriež apkārt kātiņam, izceļ to un iztīra sēklas. Ar karotīti piepilda pākstis ar gaļas masu. Ieziež cepešpannu ar sviestu. Blīvi saliek paprikas ar atvērumu uz augšu un virsū uzliek vāciņus ar kātiņiem. Ja tomāti konservos ir veseli, saspaida tos ar dakšiņu. Pieliek baziliku un sāli, izmaisa. Pārlej tomātus paprikām un liec uz 40 minūtēm cepeškrāsnī.
Ja paprikas virspusītes nav apbrūnējušas, palielina karstumu un cep vēl piecas minūtes. Pārlej paprikas ar saldo krējumu un liek vēlreiz uz piecām minūtēm krāsnī, lai krējums sajaucas ar tomātu mērci un uzvārās. Liek galdā ar visu cepešpannu.


Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 25. jūnijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Zemenes ir vienīgie augļi, kuriem sēklas aug ārpusē

Pasākumi

Papardes zieda noslēpums

Jāņu nakts ir maģijas un brīnumu pilna. Viena no skaistākajām Jāņu nakts tradīcijām ir papardes zieda meklēšana. Paaudžu paaudzēm tautā klīst nostāsti par papardes ziedu, ko tikai...