Lasītāju receptes

ligatt 2008-06-15
Vistas "chow mein"
4 ēdājiem
Gatavošanas laiks: 25 minūtes
250 g ātri pagatavojamās olu nūdeles (1 paciņa)
1 daiviņa ķiploka
2 vistu krūtiņas
2 ēdk. cepamās eļļas
1 liela sarkanā paprika
100 g šitaki sēņu
100 g zaļo pākšu pupiņu
100 g Indijas riekstu, viegli apgrauzdētu
neliels saišķītis loku
3 ēdk. gaišās sojas mērces
3 ēdk. sezama eļļas
Viens no populārākajiem adaptētajiem ķīniešu ēdieniem. Veselīgi un vienkārši.
Sagatavo sastāvdaļas. Salauza nūdeles, ieliek bļodā un pārlej ar verdošu ūdeni, ļauj pastāvēt 5minūtes, nokāš, noliek malā. Sagriež vistas krūtiņu strēmelītēs un sajauc ar saspiestu ķiploku. Papriku sagriež stienīšos. Rupji sakapā sēnes. Ja lieto
svaigas vai sa
ldētas pupiņas, noblanšē (konservētas pupiņas iepriekš nav jāapstrādā). Lokus sagriež 3 cm garos posmos.
Liek visu kopā un cep. Uzkarsē vokpannā vai kādā citā dziļā pannā eļļu un apcep vistu, papriku un sēnes aptuveni 5 minūtes. Tad pieliek pupiņas un nūdeles. Visu labi sajauc un cep vēl aptuveni 5 minūtes. Pievieno riekstus, lociņus, pārlej ar sojas mērci un sezama eļļu un visu rūpīgi sajauc. Liek iepriekš uzsildītos šķīvjos un tūlīt pasniedz.