Lasītāju receptes

Vistas "chow mein"

ligatt 2008-06-15

Vistas "chow mein"

4 ēdājiem
Gatavošanas laiks: 25 minūtes

250 g ātri pagatavojamās olu nūdeles (1 paciņa)
1 daiviņa ķiploka
2 vistu krūtiņas
2 ēdk. cepamās eļļas
1 liela sarkanā paprika
100 g šitaki sēņu
100 g zaļo pākšu pupiņu
100 g Indijas riekstu, viegli apgrauzdētu
neliels saišķītis loku
3 ēdk. gaišās sojas mērces
3 ēdk. sezama eļļas

Viens no populārākajiem adaptētajiem ķīniešu ēdieniem. Veselīgi un vienkārši.

Sagatavo sastāvdaļas. Salauza nūdeles, ieliek bļodā un pārlej ar verdošu ūdeni, ļauj pastāvēt 5minūtes, nokāš, noliek malā. Sagriež vistas krūtiņu strēmelītēs un sajauc ar saspiestu ķiploku. Papriku sagriež stienīšos. Rupji sakapā sēnes. Ja lieto
svaigas vai sa
ldētas pupiņas, noblanšē (konservētas pupiņas iepriekš nav jāapstrādā). Lokus sagriež 3 cm garos posmos.
Liek visu kopā un cep. Uzkarsē vokpannā vai kādā citā dziļā pannā eļļu un apcep vistu, papriku un sēnes aptuveni 5 minūtes. Tad pieliek pupiņas un nūdeles. Visu labi sajauc un cep vēl aptuveni 5 minūtes. Pievieno riekstus, lociņus, pārlej ar sojas mērci un sezama eļļu un visu rūpīgi sajauc. Liek iepriekš uzsildītos šķīvjos un tūlīt pasniedz.


Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Sarkanais vīns labi piederas pie „tumšās” gaļas (jēra gaļas, cūkgaļas, liellopu gaļas, medījuma, truša gaļas, pīles gaļas)

Pasākumi

Mērija Dž. Blaidža par laimi un sāpēm jaunajā albumā

Amerikāņu dziedātāja un dziesmu autore Mērija Džeina Blaidža (Mary J. Blige) ir gatava iepriecināt visus ritmblūza cienītājus ar savu jaunāko studijas albumu “Growing Pains”....