Lasītāju receptes

rituks10 2007-12-04

Uzkodas itāļu gaumē

1 dzeltenā paprikas pāksts
1 sarkanā paprikas pākst
1 maza cukīnija
150 g mazu šampinjonu
8 ēdamk. olīveļļas
100 g mazu tomātiņu
50 g melno olīvu
50 g zaļo olīvu
150 g marinētu artišoku
2 ēdamk. balzama etiķa
1 ēdamk. baltvīna etiķa
1 ēdamk. sakapātu pētersīļu
8 lielās garneles
2 ķiploka daiviņas
1 ēdamk. citronu sulas
rozmarīns
timiāns
sāls
malti melnie pipari
Papriku , cukīniju un šampinjonus notīra ; papriku sagriež strēmelītēs; cikīniju - šķēlītēs ; šampinjonus pārgriež uz pusēm.
Dziļā pannā sakarsē 3 ēdamk. olīveļļas un pa daķlām apcep sagatavotos dārzeņus , tad izņem laukā. Karstajās taukvielās ieber mazos tomātiņus un īsu brīdi karsē.
Olīvām un artrišokiem notecina lieko šķidrumu. Papriku, cukīnijas, šampinjonus samaisa ar tomātiem , olīvām un artišokiem. Etiķi sauļ ar 4 ēdamk. eļļas , sakapātiem pētersīļiem , sāli ,. pipariem un pārlej dārzeņiem.
Atlikušajā eļļā apcep garneles - 3 min. no katras puses. ķiplokus nomizo , sīki sakapā un pievieno garnelēm. Pielej citronu sulu , ja vajag , pieber vēl sāli un piparus. Dārzeņus pasniedz ar siltām garnelēm un pārkaisa ar rozmarīnu un timiānu.
LAI IZDODAS !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 06. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Bez ūdens cilvēks var izdzīvot vidēji 11 dienas

Pasākumi

POSITIVUS FESTIVĀLĀ ARĪ KINO PROGRAMMA

Par neatņemamu Positivus festivāla sastāvdaļu ir kļuvusi kino „skatuve”. Arī šogad kāpās pie jūras tiks izveidota īpaša Balsam Club kinozāle, kurā kino gardēžus priecēs Future...