Lasītāju receptes

rituks10 2007-12-04

Uzkodas itāļu gaumē

1 dzeltenā paprikas pāksts
1 sarkanā paprikas pākst
1 maza cukīnija
150 g mazu šampinjonu
8 ēdamk. olīveļļas
100 g mazu tomātiņu
50 g melno olīvu
50 g zaļo olīvu
150 g marinētu artišoku
2 ēdamk. balzama etiķa
1 ēdamk. baltvīna etiķa
1 ēdamk. sakapātu pētersīļu
8 lielās garneles
2 ķiploka daiviņas
1 ēdamk. citronu sulas
rozmarīns
timiāns
sāls
malti melnie pipari
Papriku , cukīniju un šampinjonus notīra ; papriku sagriež strēmelītēs; cikīniju - šķēlītēs ; šampinjonus pārgriež uz pusēm.
Dziļā pannā sakarsē 3 ēdamk. olīveļļas un pa daķlām apcep sagatavotos dārzeņus , tad izņem laukā. Karstajās taukvielās ieber mazos tomātiņus un īsu brīdi karsē.
Olīvām un artrišokiem notecina lieko šķidrumu. Papriku, cukīnijas, šampinjonus samaisa ar tomātiem , olīvām un artišokiem. Etiķi sauļ ar 4 ēdamk. eļļas , sakapātiem pētersīļiem , sāli ,. pipariem un pārlej dārzeņiem.
Atlikušajā eļļā apcep garneles - 3 min. no katras puses. ķiplokus nomizo , sīki sakapā un pievieno garnelēm. Pielej citronu sulu , ja vajag , pieber vēl sāli un piparus. Dārzeņus pasniedz ar siltām garnelēm un pārkaisa ar rozmarīnu un timiānu.
LAI IZDODAS !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 18. februārī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Sarkanais vīns labi piederas pie „tumšās” gaļas (jēra gaļas, cūkgaļas, liellopu gaļas, medījuma, truša gaļas, pīles gaļas)

Pasākumi

Rudenī gaidāma vērienīga Igo radošās jubilejas koncertturneja

No septembra līdz decembra sākumam visā Latvijā notiks mūziķa Igo koncertturneja, kas veidota par godu mākslinieka 30 darbības gadiem uz skatuves. Koncertturnejas ietvaros notiks 12 koncerti...