Lasītāju receptes

nefertite 2009-01-16

Karamelizētie dārzeņu salāti

600 g cūkas filejas
1 tējk. citronpiparu
1 tējk. timiāna
sāls, pipari
3 ēdamkarotes izkausēta sviesta (cepšanai)
2 ēdamkarotes sviesta
3 ēdamkarotes cukura
4 burkāni
1 saišķis lielloku sīpolu
100g zirņu
200g brokoļu
1/16 l baltvīna
2 ēdamkarotes augļu etiķa
1 tējk. saberztu koriandra sēkliņu
naža gals muskatrieksta
sāls, pipari
1 neliels ozollapu salāts

Cūkas fileju ierīvē ar citronpipariem un timiānu, apcep izkausētā sviestā, apkaisot ar sāli un pipariem. Pēc tam ietin alumīnija folijā un ļauj atdzist. Pannā uzkarsē sviestu, tajā ieber cukuru un, nepārtraukti maisot, ļauj tam karamelizēties. Cukuram pievieno nomizotus un ripiņās sagrieztus burkānus, notīrītus un gabaliņos sagrieztus lielloku sīpolus, zirņus un brokoļus, visu izmaisa. Pielej baltvīnu, pēc garšas pievieno augļu etiķi, koriandru, muskatriekstu, sāli un piparus, uzliek vāku un sautē vidējā karstumā 10 minūtes. Atdzesēto fileju sagriež plānās šķēlēs un iemaisa dārzeņos. Noņem pannu no plīts un ļauj atdzist. Ozollapu salātus izšķiro, noskalo un notecina, sadala nelielos gabalos un iemaisa pagatavotajos salātos. Visu nogaršo un pasniedz galdā.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 18. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Sīpoli savu specifisko smaržu iegūst uzsūcot no augsnes sēru

Pasākumi

Sarīkojums „Laika dzirnas”

Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja nodaļā Vecpiebalgas pagasta  „Vēveros” notiks Muzeju dienai veltīts tautas tradīciju sarīkojums „Laika dzirnas”....