Lasītāju receptes

Spinātu salāti ar kafiju

ligatt 2008-06-06

Spinātu salāti ar kafiju

Sastāvdaļas
Spināti
Svaigs lasis
Apelsīns
Šķīstošā kafija
Olīveļļa
Marmelāde no apelsīniem
Paprika ar sieru
Sāls, pipari

Pagatavošana
Spinātus noskalo ar aukstu ūdeni, izmanto tikai lapas. Nosusina dvielī.
Lasim izņem asakas, atdali ādu un sagriež virzienā pret šķiedrām, lai karstumā neizjūk.
Marinādei – bļodā pusei no apelsīna izspiež sulu, pieber 3 tējkarotes šķīstošās kafijas, 2 ēdamkarotes apelsīnu marmelādes vai medu un mazliet olīveļļas.
Lasi apviļā sagatavotajā marinādē un ļauj īsu mirkli ievilkties.
Uzkarsētā cepešpannā liek laša gabalus, uz tiem – vēl marinādi. Krāsnij nogriez mazāku temperatūru vismaz uz pusi, cep 3 – 5 min, lasi apmet uz otru sānu, uz tā – arī marinādi.
Cep kopumā 5 – 10 min.
Spinātus apslaka ar marinādi un olīveļļu, uzmaļ piparus, sāli. Spinātos iekārto daļās sagrieztu papriku ar krēmsieru un lasi. Plus silto marinādi no pannas.
Ēd siltus, vislabāk remdenus.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 18. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Krizantēma, kas Ķīnā un Japānā tiek uzskatīta par svēto ziedu, ir ēdama. Abās valstīs no krizantēmu lapiņām gatavo lieliskus desertus: svaigas lapiņas iemērc sakultu olu un miltu maisījumā, izņem un apmērcē karstā eļļā. Japānā krizantēmas iedalījās ēdamajās un rūgtajās jeb ārstnieciskajās. Šajā augā ir daudz B grupas vitamīnu, askorbīnskābes, karotīnu, minerālsāļu, ogļhidrātu, kā arī liels daudzums olbaltumvielu, it sevišķi lapās

Pasākumi

Ozoliņa filmai pievienojas vēl viens Holivudas aktieris

Režisora Mika Ozoliņa pilnmetrāžas mākslas filmas “3 of Us” aktieru ansamblim pievienojies ASV plaši pazīstamais afroamerikāņu komiķis Dīrejs Deiviss (DeRay Davis)....

Warning: Unknown: Failed to write session data (memcache). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (tcp://127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0