Lasītāju receptes

Spinātu salāti ar kafiju

ligatt 2008-06-06

Spinātu salāti ar kafiju

Sastāvdaļas
Spināti
Svaigs lasis
Apelsīns
Šķīstošā kafija
Olīveļļa
Marmelāde no apelsīniem
Paprika ar sieru
Sāls, pipari

Pagatavošana
Spinātus noskalo ar aukstu ūdeni, izmanto tikai lapas. Nosusina dvielī.
Lasim izņem asakas, atdali ādu un sagriež virzienā pret šķiedrām, lai karstumā neizjūk.
Marinādei – bļodā pusei no apelsīna izspiež sulu, pieber 3 tējkarotes šķīstošās kafijas, 2 ēdamkarotes apelsīnu marmelādes vai medu un mazliet olīveļļas.
Lasi apviļā sagatavotajā marinādē un ļauj īsu mirkli ievilkties.
Uzkarsētā cepešpannā liek laša gabalus, uz tiem – vēl marinādi. Krāsnij nogriez mazāku temperatūru vismaz uz pusi, cep 3 – 5 min, lasi apmet uz otru sānu, uz tā – arī marinādi.
Cep kopumā 5 – 10 min.
Spinātus apslaka ar marinādi un olīveļļu, uzmaļ piparus, sāli. Spinātos iekārto daļās sagrieztu papriku ar krēmsieru un lasi. Plus silto marinādi no pannas.
Ēd siltus, vislabāk remdenus.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 07. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Dārzeņus, kas satur C vitamīnu, pirms vārīšanas nav jāmērcē, bet šķidrumu, kas paliek pāri pēc to pagatavošanas, labāk būtu izmantot

Pasākumi

Izstāde „Latvijas Restauratoru biedrībai – 20”

No 11.06 - 11.07.2009. Rīgā, Mencendorfa namā skatāma Latvijas Restauratoru biedrības jubilejas izstāde. Tajā piedalās restauratori, kas pārstāv dažādas restaurācijas specializācijas....