Lasītāju receptes

rituks10 2007-12-07

Grieķu salāti ar fenheļiem

SALĀTIEM
400 g fenheļu
1 tējk. fenheļu sēklu
1 cigoriņš
1 sauja salātlapu
1 sarkanais sīpols
200 g aitas vai kazas siera
2 pētersīļu zariņi
15 zilās vīnogas
MĒRCEI
3 zaļās piparu pākstis
6 ēdamk. olīveļļas
sāls
pipari
1 ķiploka daiviņa
1 timiāna zariņš
1 raudenes zariņš
4 ēdamk. balzama etiķa

Cepeškrāsni sakarsē līdz 220 grādiem. Piparu pākstis apziež ar olīveļļu un pārkaisa ar sāli, tad liek uz plāts un sautē apm 15 - 20 min., līdz miziņa sāk uzburbt.
Pākstis izņem no krāsns, pārklāj ar mitru dvieli un atdzesē. karstumu krāsnī samazina līdz 175 grādiem.
Pākstīm novelk miziņu , pārgriež uz pusēm , izņem sēklas , bet mīkstumu sagriež strēmelītēs.
sagatavotos piparus kopā ar nomizotu ķiploku , timiāna un raudenes lapiņām un etiķi mikserī sasmalcina biezenī. Pamazām pielej eļļu, pieber sāli un piparus.
Fenheļiem nogriež zaļos dzinumus , bet pašus dārzeņus sagriež plānās šķēlītēs. Sēklas viegli apgrauzdē.
Cigoriņam izgriež serdi un pa vienai atdala lapiņas. salātus nomazgā , sīpolus sagriež plānās ripiņās, sieru sagriež gabaliņos , pētersīļus sīki sakapā un vīnogas nomazgā.
Visas salātu sastāvdaļas rūpīgi samaisa , pievieno mērci un izrotā ar fenheļa zaļumiem.
LAI IZDODAS !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 24. februārī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Vislielākais ķirbis pasaulē svēra 171 kg

Pasākumi

Atklāta Rīgas tautas lietišķās mākslas studiju darbu izstāde „Baltā”

No šī gada 29. novembra līdz nākama gada 18. janvārim Rīgā, Sv. Pētera baznīcā, iespējams apskatīt Rīgas tautas lietišķās mākslas studiju darbu izstādi „Baltā”. Ekspozīciju...