Lasītāju receptes

rituks10 2007-12-07

Grieķu salāti ar fenheļiem

SALĀTIEM
400 g fenheļu
1 tējk. fenheļu sēklu
1 cigoriņš
1 sauja salātlapu
1 sarkanais sīpols
200 g aitas vai kazas siera
2 pētersīļu zariņi
15 zilās vīnogas
MĒRCEI
3 zaļās piparu pākstis
6 ēdamk. olīveļļas
sāls
pipari
1 ķiploka daiviņa
1 timiāna zariņš
1 raudenes zariņš
4 ēdamk. balzama etiķa

Cepeškrāsni sakarsē līdz 220 grādiem. Piparu pākstis apziež ar olīveļļu un pārkaisa ar sāli, tad liek uz plāts un sautē apm 15 - 20 min., līdz miziņa sāk uzburbt.
Pākstis izņem no krāsns, pārklāj ar mitru dvieli un atdzesē. karstumu krāsnī samazina līdz 175 grādiem.
Pākstīm novelk miziņu , pārgriež uz pusēm , izņem sēklas , bet mīkstumu sagriež strēmelītēs.
sagatavotos piparus kopā ar nomizotu ķiploku , timiāna un raudenes lapiņām un etiķi mikserī sasmalcina biezenī. Pamazām pielej eļļu, pieber sāli un piparus.
Fenheļiem nogriež zaļos dzinumus , bet pašus dārzeņus sagriež plānās šķēlītēs. Sēklas viegli apgrauzdē.
Cigoriņam izgriež serdi un pa vienai atdala lapiņas. salātus nomazgā , sīpolus sagriež plānās ripiņās, sieru sagriež gabaliņos , pētersīļus sīki sakapā un vīnogas nomazgā.
Visas salātu sastāvdaļas rūpīgi samaisa , pievieno mērci un izrotā ar fenheļa zaļumiem.
LAI IZDODAS !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Baltais vīns iederas pie „baltās” gaļas (vistas, tītara, zivs, delikatesēm no jūras veltēm, piena sivēnam)

Pasākumi

Erots 2010 zvaigzne - Adriana Russo - ungāru asais pipariņš

Kā nākamo pasākuma viešņu festivāls “Erots” atklāj blondo skaistuli ar kuplajām krūtīm Adrianu Russo no čardaša, vīnu un aso piparu zemes – saulainās Ungārijas.  Daiļā...