Lasītāju receptes

rituks10 2007-12-08

Vista ar brokoļiem ķīniešu gaumē

500 g vistas filejas
1 ēdamk. sojas mērces
250 g olu nūdeļu
2 tējk. šerija
2 ēdamk. k . austerumērces
1 tējk. sāls
3-5 ēdamk. k. vistas buljona
1 tējk.melno piparu
2 ēdamk. k. zivju mērces
3 tējk. sezama eļļas
2 sarkanā čillija pākstis
2 tējk. kukurūzas cietes
2 ēdamk. k. rīvētas ingvera saknes
500 g brokoļu
1 ēdamk. zemesriekstu eļļas
2 ēdamk. sakapātu ķiploku

Vieglā sālsūdenī izvāra nūdeles.
Strēmelītēs sagrieztām vistas filejām pievieno sojas mērci, šeriju, sāli, 1/2 tējk. melno piparu, 1 tējk. sezama eļļas un kukurūzas cieti. Visu rūpīgi izmaisa un ļauj apm. 30 min. iemarinēties.
Brokoļu ziedkopas sagriež mazākās daļās , kātiņus nomizo un sagriež šķēlītēs. Visu apm. 2 min. vāra viegli sālītā ūdenī un tad noskalo ar aukstu ūdeni.
Sakarsētā pannā ielej zemesriekstu eļļu. kad eļļa sāk kūpēt , ieliek sakapātu ķiploku , rīvētu ingveru un atlikušo 1/2 tējk. malno piparu. Dažas sekundes maisa.
Pieliek vistas filejas un apm. 4 min. turpina cept.
Ieliek brokoļus , šķēlītēs sagrieztas aso piparu pākstis un zivju mērci.
Pielej buljonu , austeru mērci un 2 tējk. sezama eļļas.
Iemaisa olu nūdeles.

LAI GARŠO !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 22. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Ja vīnogas ieliksiet mikroviļņu krāsnī, tās pārsprāgs

Pasākumi

Klajā nācis Eros Ramazzotti jaunais albums “Ali e Radici”

Šonedēļ mūzikas izdevniecības “Sony Music” apgādā dziedātājs Eros Ramazzotti laidis klajā savu vienpadsmito studijas albumu “Ali e Radici” (“Spārni un saknes”)....