Lasītāju receptes

koncinja 2007-06-26

Karsti kūpināta laša salāti ar lāceņu ogu mērci

Pagatavošanas laiks : 30 min'

*Romiešu salātu lapas
*Lāceņu mērci (skābs krējums sajaukts ar lāceņu ievārijumu)
*Karsti kūpinātu lasi
*Blanšētus tomātus
*Vienu paipalas olu
*Citrona šķēli
*Dažādus pavasara zaļumus vai dīkstus pēc izvēles
*Vairākus ķirštomātiņus

Salātu bļodiņā pamīšus kārto rupji sagrieztas romiešu salātu lapas, daivās sagrieztus blanšētos tomātus, lielos gabalos saplēstu karsti kūpināto lasi. Salātus pārlej ar lāceņu ogu mērci. Ēdienu dekorē ar paipalas oliņu, citronu, ķirštomātiem un dīkstiem vai zaļumiem. Lai labi garšo!

Komentāri (1)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
ņamņam
izklausās garšīgi!
28.06.2007. plkst. 18:26

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 20. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Kulināro grāmatu, kuru receptes nāk no līdzenumiem, nesanāk pagatavot īpaši garšīgas kalnos un otrādi. Ēdiens, ko gatavo līdzenuma iedzīvotāji no grāmatām, ko sarakstījuši augstāk virs jūras līmeņa dzīvojoši cilvēki, izjūk, bet kalnos dzīvojošiem iedzīvotājiem nāktos ēst neizvārītu ēdienu, ja viņi stingri sekotu līdzi receptēs norādītajam. Te vainojama atšķirība atmosfēras spiedienā, kas kalnos liek ūdenim uzvārīties pie zemākas temperatūras

Pasākumi

Rīgas Brāļu kapu un Latvijas vēsturiskā mantojuma fonds ierosina ierakstīt Rīgas Brāļu kapu ansambli UNESCO Pasaules Mantojuma sarakstā

Rīgas Brāļu kapu un Latvijas vēsturiskā mantojuma fonda prezidents  brigādes ģenerālis Juris Vectirāns un Rīgas Brāļu kapu un Latvijas vēsturiskā mantojuma fonda valdes...