Lasītāju receptes

Grubu biezputra (risoto) ar senem

ligatt 2008-04-15

Grubu biezputra (risoto) ar senem

Vajadzes:
grubas
udeni
sali
senes (saldetas, bet pec tam, svaigas baravikas, gailenes, var ari sampinjonus)
sipolus
kupinato sieru
saldo krejumu

Grubas aplej ar udeni. Tam krietni vien japarklaj grubas. Pirmo udeni, kad grubas uzvaras, var noliet un grubas noskalot.
Tad putrai nebus zilganas krasas, bet tas bus gaisas un ari garsa bus maigaka.
Pieliek grubam sali un vara 3-4 stundas, kamer tas klust mikstas.
So sagatavi var kadu laiku paturet ledusskapi un, kad pasniedz pusdienas, radosi improvizejot sagatavot.
Piemeram, senu risoto. Senes sagriez un sviesta sacep kopa ar smalki sagrieztiem sipoliem.
Ja ir velesanas, tad pievieno mazliet kiplocinu. To kopa ar senem cep kadas desmit minutes, tad zudis asais un specifiskais aromats. Sampinjoniem nav izteiktas senu garsas, tapec sim risoto var pievienot maltas kaltetas baravikas.
Pievieno grubas, samaisa, pielej saldo krejumu, atkal samaisa, ierive kupinato sieru. Risoto var pievienot ari smalki sagrieztas dilles.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 07. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Auglis ar vislielāko kaloriju saturu ir avokado

Pasākumi

Dziedātājam Mikam Saulītim uzradies kvēls pielūdzējs

Jau mēnesi muzikālais restorāns Dejavu (Brīvības iela 151, ieeja no Cēsu ielas) piedāvā saviem apmeklētājiem ceturtdienās baudīt kāda mākslinieka uzstāšanos. Līdz šim muzikālā...