Tomātu čatnijs

Tomātu čatnijs

1. Svaigus tomātus noblanšē un novelk tiem miziņu.
7 1.jpg - 8.27 KB
2. Tad tomātiem izņem sēklas un sagriež tos nelielos gabaliņos. Smalki sakapā ķiploku. Atsevišķā trauciņā sajauc fenugrīka, ķimeņu un fenheļa sēklas. Ielej katliņā olīveļļu, pievieno tai sinepju sēklas un uz vidēji karstas uguns karsē, līdz sinepju sēklas sāk sprāgt pušu. Tad katliņā liek sasmalcināto ķiploku un cep apmēram vienu minūti. Tad pievieno sajauktās sēklas un karsē apmēram 30 sekundes, vai arī līdz tās sāk smaržot. Tad olīveļļai pievieno tomātus, cukuru, rozīnes, abus etiķus un sāli.
7 3.jpg - 14.5 KB
3. Visu labi samaisa un turpina karsēt uz nelielas uguns apmēram stundu vai arī, līdz čatnija kļūst tumša un sabiezē.
7 2.jpg - 16.25 KB
4. Kad čatnija kārtīgi atdzesēta to var uzglabāt slēgtā traukā ledusskapī apmēram vienu mēnesi. Tomātu čatniju var pasniegt kopā ar gaļas ēdieniem, pievienot sautējumiem un sviestmaizēm. Labu apetīti.
7 4.jpg - 11.46 KB 

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 17. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Mūsdienās reti, kurš zina, ka īsts borščs – tā ir zupa no latvāņiem, augiem, kurus lielākā daļa cilvēku uzskata par nezāli. Tieši latvāņu novārījums biešu kvasā senatnē tika saukts par boršču

Pasākumi

Alus festivālā ÕLLESUMMER kā galvenie mākslinieki uzstāsies Moby un Mumij Troll

Šīgada galvenie alus festivāla Õllesummer, kas norisināsies Tallinas Dziesmu svētku estrādē (Tallinna Lauluväljak) no 8. līdz 12. jūlijam, galvenie mākslinieki būs mūsdienu lielākais...

Warning: Unknown: Failed to write session data (memcache). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (tcp://127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0