Lasītāju receptes

Baklažāni karijā

ligatt 2008-06-06

Baklažāni karijā

Sastāvdaļas
Baklažāns
Kokosrieksts
Kokosriekstu piens
Kurkuma (karijs)
Rozā pipars
Sarkanā paprika
Svaigs timiāns

Pagatavošana
Latvijā visizplatītākais ir dzeltenais karijs kura pamatā ir kurkuma, bet ir arī zaļais un sarkanais.
Nopirktās garšvielas pagaršo katru atsevišķi, tad iedzer ūdeni un sākt nodarboties ar kompozīciju. Visas šīs garšas ir jājūt, un nekas netiek likts klāt tāpat vien. Visu sadauza piestā, bet, ja tādas nav, tad mierīgi var izmantot kafijas dzirnaviņas, vai vienkārši dēlīti un nazi.
Baklažānus sagriež uz pusēm, apcep, tad pārber ar kariju un pa virsu uzlej kokosriekstu pienu.
Visu sautē uz lēnas mierīgas uguns, uz beigām pierīvē klāt svaigu kokosriekstu.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 24. februārī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Taizemē un Dienvidķīnā ēdiens satur daudz garšvielu un speciju, tāpēc rīsus šajās zemēs parasti gatavo bez sāls, lai tie kontrastētu ar garšvielām bagātajiem ēdieniem

Pasākumi

Grupa Vaidava pēc 15 gadu pārtraukuma atgriezusies ierakstu studijā

Savulaik populārās latviešu grupas Vaidava dalībnieki pirmo reizi pēc vairāk kā piecpadsmit gadu pārtraukuma atkal apvienojušies un atgriezušies ierakstu studijā lai vēlreiz ierakstītu...