Lasītāju receptes

d_kundze 2007-10-24

Siers un pārsteigums

Sastāvdaļas: (sanaak 4 porcijaam)
4 cieti vārītas olas
1 ola
150 g vārītas vistas filejas
90 g Emmentāles siera
2 ĒK miltu
2 ĒK rīvmaizes
1 ĒK sagrieztu pētersīļu zaļumu
1 TK sinepes
malti melnie pipari
sāls
Process:Vārītā olas nomizo. Vistas gaļu izmaļ gaļas mašīnā un sajauc ar sinepēm, pētersīļiem, sāli un pipariem. Sieru sagriež plānās šķēlītēs. Katrai olai aptin siera šķēlīti, tad aplipina vistas masu.
Gatavo olu apviļā miltos, tad sakultā olā un rīvmaizē. Cep taukvāres katlā 8 - 10 minūtes 180*C.



Šveices siers ir vēl populārāks nekā vīni. Ir diezgan maldinošs priekšstats par Šveices sieru, ka tam obligāti jābūt ar caurumiem. Īstenībā ļoti daudz šķirnēm caurumu nav vispār. To ko pie mums sauc par „Šveices sieru” ir nekas cits kā Emmentāla (Emmentaler) siers. Šveicē siera šķirņu nosaukumu ir tik daudz, ka no tiem galva var sagriezties. Cietie, kausētie, mīkstais, graudainais, smalki sagriezti šķēlītēs un kubiciņos u.c. Ļoti daudz ir tradicionālo ēdienu ar sieru. LABU APETIITI UN LAI LABI GARSHO SHII LIELISKAA RECEPTE!

Komentāri (1)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
nekas prātīgs no tā pārsteiguma olām vis nesanāca ,laikam par lielu , varbūt jāņem paipalu oliņas ?
25.10.2007. plkst. 14:59

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 18. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Par spīti stereotipiem, saldais ēdiens maltītes sākumā nemaz nav tik kaitīgs. Kā uzskata daži dietologi, torte vai kūka var nospēlēt savdabīgu antiaperitīva lomu, nomierinot „vilka apetīti”. Viss ir atkarīgs no tā, cik izsalcis esat un cik sen esat pēdējo reizi ēdis. Ja ir izlaista kāda ēdienreize, uzsāciet maltīti ar dažiem šokolādes gabaliņiem, pāris konfektēm, tortes gabaliņa, dažām karotēm ievārījuma vai saldējuma. Tas paātrinās glikozes piesātināšanos asinīs, samazinās bada sajūtu un pasargās no pārēšanās

Pasākumi

Izstāde „Latvijas Restauratoru biedrībai – 20”

No 11.06 - 11.07.2009. Rīgā, Mencendorfa namā skatāma Latvijas Restauratoru biedrības jubilejas izstāde. Tajā piedalās restauratori, kas pārstāv dažādas restaurācijas specializācijas....