Lasītāju receptes

ligatt 2008-10-19

Jūrnieku steiks

600 g lielopa gaļas šķēlēs
Sāls un pipari
Sviests un eļļa cepšanai

1 kg kartupeļu
2 burkāni
3 sarkanie sīpoli
2 selerijas kāti
50 g bekona

Buljonam
½ l tumšā alus
2 ēdamkarotes sojas mērces
viena lauru lapa
nedaudz rozmarīna
2 dl saldā krējuma
svaigi pētersīļi dekorēšanai

Uzvāriet visas buljona sastāvdaļas nelielā katlā. Smalki sagrieziet sīpolus, seleriju un bekonu, nedaudz apcepiet, līdz kļūst mīksti.

Gaļas šķēles apkaisiet ar sāli un pipariem, apbrūniniet uz pannas eļļā un sviestā.
Lēzenā cepamajā traukā kārtās izvietojiet nomizotus un šķēlēs sagrieztus kartupeļus un burkānus, tad uzlieciet kārtu ar gaļu un sīpolu – selerijas maisījumu, un beigās virsū uzlieciet vēl vienu kārtu ar kartupeļiem.

Pievienojiet sagavoto buljonu, pārsedziet trauku ar vāku un un lieciet sautēties uz lēnas uguns apmēram stundu. Ja gatavojiet ēdienu uz plīts, vairākkārt apmaisiet. Garšas uzlabošanai pievienojiet nedaudz saldo krējumu vai alu.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 25. jūnijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Tortu un kūku klasifikācija tiek veikta pēc tortes sastāvā ietilpstošo izcepto pusfabrikātu tipa. Tortes mēdz būt: biskvīta, smilšu, kārtainās, plaucētās, riekstu, cukura, biezpiena, vafeļu un kombinētās. Praktiski visu sastāvā ietilpst cukurs, milti un olas, bet medus tortēs ietilpst medus. Bez pamatsastāvdaļām tortei var pievienot praktiski jebko: sviestu, krējumu, riekstus, augļus, alkoholiskos dzērienus (konjaku, vīnu), specijas un tamlīdzīgi

Pasākumi

Māris Subačs Plakāti un domas

Aizsākot ziemas / pavasara’ 2009 sezonu Svētdienas sarunām muzejā, 11.janvārī plkst. 15:00 filozofiski lakonisko darbu autors Māris Subačs un mākslas zinātniece Elita Ansone aicina visus...