Lasītāju receptes

ligatt 2008-10-19

Jūrnieku steiks

600 g lielopa gaļas šķēlēs
Sāls un pipari
Sviests un eļļa cepšanai

1 kg kartupeļu
2 burkāni
3 sarkanie sīpoli
2 selerijas kāti
50 g bekona

Buljonam
½ l tumšā alus
2 ēdamkarotes sojas mērces
viena lauru lapa
nedaudz rozmarīna
2 dl saldā krējuma
svaigi pētersīļi dekorēšanai

Uzvāriet visas buljona sastāvdaļas nelielā katlā. Smalki sagrieziet sīpolus, seleriju un bekonu, nedaudz apcepiet, līdz kļūst mīksti.

Gaļas šķēles apkaisiet ar sāli un pipariem, apbrūniniet uz pannas eļļā un sviestā.
Lēzenā cepamajā traukā kārtās izvietojiet nomizotus un šķēlēs sagrieztus kartupeļus un burkānus, tad uzlieciet kārtu ar gaļu un sīpolu – selerijas maisījumu, un beigās virsū uzlieciet vēl vienu kārtu ar kartupeļiem.

Pievienojiet sagavoto buljonu, pārsedziet trauku ar vāku un un lieciet sautēties uz lēnas uguns apmēram stundu. Ja gatavojiet ēdienu uz plīts, vairākkārt apmaisiet. Garšas uzlabošanai pievienojiet nedaudz saldo krējumu vai alu.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 27. maijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Dzērvenes satur lielu daudzumu benzīnskābes, kas ir lielisks konservants. Šī iemesla dēļ dzērvenes ir ieteicams izmantot dažādās mājas sagatavēs

Pasākumi

Izstāde „Atjaunotajam Uzvaras piemineklim Cēsīs – 10”

Cēsu pilsētas domē līdz 15.augustam aplūkojama fotogrāfiju izstāde „Atjaunotajam Uzvaras piemineklim Cēsīs – 10”. Tas 1998.gada 15.novembrī svinīgi atklāts pēc atjaunošanas...