Lasītāju receptes

saulux3 2008-08-13

Cūkgaļas cepetis

1 - 1,5kg cūkas šķiņka vai karbonādes gabals,
sāls,
pipari,
garšvielu maisījums cūkgaļai,
ķiploka daiviņas.

Cūkgaļas gabalu, nomazgā, nosusina. Ķiploka daiviņas sagriež nelielos gabaliņos un sadursta gaļā. Gaļu apsāla, appiparo, apkaisa ar piedevu cukgaļai. Rūpīgi satin biezā folija kārtā, tā, lai nekur nevarētu iztecēt sula.
Folija ietīto gaļu liek cepeškrāsnī, uz kuras ir nedaudz ūdens. Cep apmēram stundu lielāku gabalu pusotru stundu. Tad izņem no cepeškrāns, uzmanīgi attin foliju, ar asu nazi iedur gaļā, ja iztek caurspīdīga sula un gaļa ir mīksta, tad noņem foliju un cepeti vēlreiz liek cepeškrāsnī uz 10. minūtēm, lai apbrūninās.
Cepetis ir gards gan silts gan auksts.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Pēc pārēšanās dzirde kļūst mazāk asa

Pasākumi

Izstāde „Akvarelis” mākslinieka Jāņa Undas piemiņai

No 22. aprīļa līdz 23. maijam Latgales Kultūrvēstures muzeja Izstāžu nama Lielajā zālē (Atbrīvošanas alejā 100a, Rēzeknē) skatāma akvarelistu darbu izstāde „Akvarelis”, veltīta...