Lasītāju receptes

saulux3 2008-08-13

Speķots zaķa cepetis moldāvu gaumē

1/2 zaķa,
2-3 ēdamkarotes sviesta,
100g kūpināta speķa,
1 ķiploks,
2 tomāti,
sāls.

Notīrītu zaķi sadala gareniski uz pusēm, liek traukā pārlej ar marinādi, ko pagatavo šādi:
Traukā lej 1/2 glāzes etiķa, 1 glāzi ūdens, 2 ēdamkarotes eļļas, pieliek piparu graudus, sīki sagrieztu sīpolu un ķiploku, pētersīļu lapas, lauru lapas, zaļumus, saberztas kadiķu ogas, sāli, cukuru, visu vāra 10 minūtes. Aukstu pārlej zaķim.
Pēc dažām dienām gaļu iespeķo - ar asu nazi iedur un dūruma vietā iever speķa strēmelīti. Apcep pannā kopā ar sagrieztiem tomātiem. Cep kā cepeti. Aplaista ar taukiem no pannas, vēlāk ar krējumu un vārošu ūdeni. Pasniedzot pārlej ar cepšanas šķidrumu.



Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Menudo zupa, kas ir izslavēta kā līdzeklis pret paģirām, patiesībā ir īpaši populāra Meksikā jaungada rītā. To vāra no liellopa vēdera plēves un teļa kājām, zaļajiem čilli, attīrītiem kukurūzas graudiem un garšvielām. Piedevās parasti iet laima šķēlītes, lielos daudzumos sagriezti čilli un sīpoli, bet pasniedz to kopā ar karstām tortīlas plāceņiem

Pasākumi

Dirty Deal Jubileja - 2. diena

31.jūlijs, otrAIS jubilejas vakars - post / indie / pop / balkānu / koncertvakars. Piedalīsies tādas grupas kā  SATELLITES LV, MOFO, MONA DE BO, kā arī ielu muzikants no ASV Jason...