Lasītāju receptes

Grillēta zobenzivs ar rozmarīnu

saulux3 2008-07-29

Grillēta zobenzivs ar rozmarīnu

120 ml baltvīna
5 ķiploka daiviņas, sakapātas
1 g smalki sakapāta svaiga rozmarīna
450 g zobenzivs steika
2 g salt
0.5 g apaļi melnie pipari
30 ml citrona sulas
15 ml extra virgin olīveļļas
4 šķēles citrona garnējumam

Dziļā cepamajā traukā samaisiet vīnu, ķiplokus un 1 tējk. rozmarīna. Zivi apberiet ar sāli un pipariem, tad ielieciet cepamajā traukā un pagroziet, lai zivs būtu aplipusi ar garšvielām. Apsedziet un ievietojiet ledusskapī vismaz uz stundu.

Mazā bļodā samaisiet citrona sulu, olīveļļu un pāri palikušo rozmarīnu. Atlieciet malā.

Uzsildiet grillu līdz vidējai temperatūrai. Uz šķīvja uzklājiet papīra dvieli un uzlieciet uz tā zivi. Pārlejiet zivi ar marinādi un lieciet cepties uz iepriekš viegli ieeļļota grilla. Cepiet 10 minūtes vienreiz apgriežot, vai arī tik ilgi, līdz zivs ir viegli sadalāma ar dakšiņu. Gatavo zivi servējiet uz šķīvja, aplejot ar karotīti citrona sulas un dekorējot ar citrona šķēlīti.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 18. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Kulināro grāmatu, kuru receptes nāk no līdzenumiem, nesanāk pagatavot īpaši garšīgas kalnos un otrādi. Ēdiens, ko gatavo līdzenuma iedzīvotāji no grāmatām, ko sarakstījuši augstāk virs jūras līmeņa dzīvojoši cilvēki, izjūk, bet kalnos dzīvojošiem iedzīvotājiem nāktos ēst neizvārītu ēdienu, ja viņi stingri sekotu līdzi receptēs norādītajam. Te vainojama atšķirība atmosfēras spiedienā, kas kalnos liek ūdenim uzvārīties pie zemākas temperatūras

Pasākumi

Grupas “Sestā Jūdze” albums “Kalendārs”- cita latviešu kantrī mūzika

Šonedēļ mūzikas veikalos nonāks latviešu kantrī mūzikas grupas “Sestā jūdze” otrais studijas albums “Kalendārs”. Tajā apkopotas pavisam 10 jaunas dziesmas. Sagatavošanās darbs...