Lasītāju receptes

ievucis__@ 2008-07-14

Pelmeņi

Sastāvdaļas:
1kg rauga mīklas, 1kg liellopu maltās gaļas, 1 liels sīpols, mīklas dēlis, mīklas veltnis, dārzeņu rīve, universālā garšviela, eļla cepsanai, ūdens vārīšanai- apmēram 3litri.

Pagatavošana: (laiks: 30 minūtes)

Ņem rauga mīklu, izveltnē tāpat kā pīrādziņiem, ar glāzi izspiež apaļas ripiņas. Bļodā liek malto gaļu, tai pievieno apmēram vienu ēdamkaroti universālās dārzeņu garšvielas un pierīvē visu sīpolu, tad masu sajauc un liek uz mīklas aplīšiem, aizspiež ciet tāpat kā pīrādziņus un liek katlā vārīties sālsūdenī, kas jau iepriekš uzvārīts. Pelmenīši sākumā nogrimst, tad uzpeld, pēc uzpeldēšanas tie jāvāra apmēram 3-5 minūtes, tad izzvejo no katla un liek vienā rindā uz caurdūra, lai notek ūdens. Pannā sakarsē eļļu un liek pelmeņus apcepties no abām pusē brūnus,pasniedz ar skābu krējumu vai pārkaisītiem zaļumiem.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 21. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Ja buljonam pievieno nedaudz nomazgātas sīpolu plēksnītes, tas iegūs zeltītu nokrāsu

Pasākumi

Lienei Šomasei jauns singls un dubultais CD un DVD albums!

Viena no šī brīža “karstākajām” latviešu dziedātājām Liene Šomase 16.jūnijā izdod savu pirmo solo albumu, kuram dots nosaukums “Vārdos nepateiktais”....