Lasītāju receptes

ievucis__@ 2008-07-14

Lazanja

Sastāvdaļas:
1 paciņa lazanjas plāksnes
Gaļas mērcei:
0,5 kg liellopa maltās gaļas
1 vidēja lieluma burkāns
1 neliels sīpols
2 seleriju kāti
2 ēdamk. tomātu pastas
2 ēdamk. olīveļļas
1 l ūdens
sāls, pipari
Bešamela mērcei:
30 g sviesta vai olīveļļas
3 ēdamk. miltu
½ - 1 l piena
90 g rīvēta Parmas siera
pēc garšas sāls un pipari šķipsniņa rīvēta muskatrieksta

Pagatavošana: (laiks: 127 minūtes)

Maltās gaļas mērcei gaļu kārtīgi apcep uz pannas, tad liek sautējamā katlā. Nomizo burkānus un sīpolus. Burkānus sarīvē uz rīves. Smalki sagriež sīpolus un selerijas kātus. Apcep eļļā burkānus, seleriju un sīpolus līdz zeltainai krāsai, tad pievieno tomātu pastu un pakarsē vēl 2 min. Apceptās saknes pievieno gaļai, pielej ūdeni, pievieno sāli un piparus, tad sautē uz lēnas uguns 30 min. Maltās gaļas mērcei jābūt pašķidrai. Bešamela mērce — katliņā sakarsē taukvielas, tad pievieno miltus un apcep, maisot ar koka karoti līdz zeltaini brūnai krāsai. Pakāpeniski apceptiem miltiem, kārtīgi maisot, pievieno pienu, lai mērcei būtu biezā krējuma konsistence (mērci nedrīkst vārīt, tikai karsēt). Tad mērci noņem no uguns un pievieno 60 gr. rīvēta siera, sāli, piparus, muskatriekstu, kārtīgi sajauc, lai nebūtu kunkuļu. Ņem cepešpannu 26 cm x 36 cm ar augstām malām. Pannas dibenā ielej kausiņu gaļas mērces, tad kārto vienu pie otras lazaņjas plāksnes, tad atkal uzlej kausiņu gaļas mērces, kurai virsū izziež Bešamela mērci, tad no jauna pa virsu kārto lazaņjas plāksnes. Šo procesu atkārto vēl divas reizes. Virskārtu nobeidz ar Bešamela mērci, kurai uzkaisa atlikušu sieru. Cep līdz 180o sakarsētā krāsnī 20-30 min. Kad lazaņja ir gatava, izņem no krāsns un pagaida 10 min., lai varētu vieglāk sagriezt.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 13. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Baltais vīns iederas pie „baltās” gaļas (vistas, tītara, zivs, delikatesēm no jūras veltēm, piena sivēnam)

Pasākumi

Ansim Artumam – 100

Laikā no 2008.gada 4.jūlija līdz 7.septembrim Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Mazajā zālē (K.Valdemāra ielā 10a) apmeklētāji varēs apskatīt viena no Latvijā iemīļotākajiem...