Lasītāju receptes

ievucis__@ 2008-07-14

Boloņas mērce makaroniem

Sastāvdaļas:
4 personām
500 g maltas liesas liellopu gaļas
2 bundžas koncervētu smalcinātu tomātu
1 iepakojums tomātu pastas
1 liela vai 1,5 mazas jebkuras krāsas paprikas
1-2 sīpoli
4-6 ķiploku daiviņas
7-10 nelieli šampinjoni (pēc izvēles)
sauja zaļo olīvu
1 čilli pipariņš
1 - sēņu buļona kubiņš - sāls vietā
oregano, baziliks, melnie pipari pēc garšas
50 g sausa sarkanvīna

Pagatavošana: (laiks: 30 minūtes)

Apcep sīpolus, pievieno malto gaļu. Kad tā mazliet apcepta un sadalījusies mazos gaļas gabaliņos, pievieno melnos un sarkanos piparus, sasmalcinātus tomātus, tomātu pastu un papriku, buļjona kubiņu, vīnu.

Sautē, pēc iespējas ilgāk. Ja ir daudz laiks, tad labāk 1 h, ja nav var arī 20 min.

Pievieno šampinjonus, ķiplokus, garšvielas.

Pasautē. Ja iztvaikojušies ķiploki, var pievienot vēl.

Tad, kad liekas, ka gaļa mīksta un ja cep ilgi tad tāda vienā masā ar papriku un sēnēm, tad pievieno olīvas. Visu laiku jāuzmana, lai neiztvaiko šķidrums. Ja paliek ļoti maz, tad pievieno tomātu pastu izšķaidītu ūdenī vai mazliet tomātu sulas.

Pasniedz ar cieto sieru, makaroniem, var ar ķiploku grauzdiņiem. Un svaigiem salātiem.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 12. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Zemenes ir vienīgie augļi, kuriem sēklas aug ārpusē

Pasākumi

Andrejsalā skanēs industriālā mūzika

Piektdien, 29. augustā, Andrejsalas dienvidu krastā pietauvotajā Peldošajā darbnīcā nr. 659 notiks Latvijas industriālās mūzikas festivāls Naktsmaiņa, kas ilgs no pulksten 19.00 līdz pat...