Lasītāju receptes

ievucis__@ 2008-07-14

Cālis

Sastāvdaļas:
1 cālis
0,5 l piena
150 g nūdeļu
150 g sviesta
2 olas
pipari
120 g rīvēta siera
sāls
60 g miltu

Pagatavošana: (laiks: 40 minūtes)

Nomazgā cāli un sadala to gabalos, liek nedaudz sālītā ūdenī un vāra. (Buljonu pēcāk vajadzēs, tāpēc nevajadzētu pārsālīt.) Kad cālis izvārījies, atdala gaļu no kauliem un sasmalcina. Uzvāra nūdeles nedaudz sālītā ūdenī, kad tās gatavas, apskalo ar aukstu ūdeni. Kamēr cālis vārās, pagatavojam mērci. Uzkarsē 60 g sviesta un, kad tas izkusis, iejauc miltus. Pakāpeniski pievieno pienu, visu laiku maisot vāra dažas minūtes, kamēr piens sāk nedaudz biezēt. Pievieno garšvielas, sieru un vienu olas dzeltenumu, labi samaisa. Uzkarsē pannā 60 g sviesta un apcep cāļa gaļas gabaliņus, Kad tie top zeltaini brūni, ņem nost. Nokāš nūdeles un arīdzan apcep sviestā. Sajauc ceptās nūdeles ar mērci. Noslēdzamā traukā (vislabāk izmantot ugunsdrošā stikla trauku, bet var izmantot arī “pīli”) ieklāj pusi no nūdeļu un mērces maisījuma. Tad ieklāj apceptos vistas gabaliņus un pārklāj tos ar otru pusi nūdeļu un mērces maisījuma. Pārklāj ar rīvētu sieru un sakultu olu. Cep karstā cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes. (Labāk laiku pa laikam palūkoties uz cepumu un, kad tas jau šķiet gatavs, noņemt vāku un vēl kādu brīdi pacept. Tad cepums top skaisti brūns.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 12. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Kaperi, kas tiek lietoti pie ēdieniem, ir ērkšķainie. Tie pārstāv dārzeņu kultūru, kuru zieda ziedpumpuri un augļi satur olbaltumvielas, eļļu un vitamīnus. Tie ir izplatīti Eiropā, Ziemeļamerikā, Ziemeļāfrikā un Indijā

Pasākumi

„Rīgas mākslas telpā” notiks Latvijas Mākslas akadēmijas studentu diplomdarbu izstāde „Forma. Krāsa. Līnija.”

Rīgas pilsētas izstāžu zālē „Rīgas mākslas telpa” no 13. līdz 27. jūnijam būs apskatāma Latvijas Mākslas akadēmijas studentu bakalaura un maģistra programmas diplomdarbu izstāde...