Lasītāju receptes

ievucis__@ 2008-07-14

Vistas fileja mērcē

Sastāvdaļas:
~ 3 cilvēkiem
1. 2 lielas vistas filejas
2. viena burciņa (0.5l) tomātu mērces
3. viens vidēja lieluma burkāns
4. 1 neliels sālīts vai marinēts gurķītis (pēc izvēles)
5. 1 daiviņa ķiploka
6. garšvielas: karijs,piedeva vistas gaļai
7. dilles
8. piedevas: vārīti gargraudu rīsi

Pagatavošana: (laiks: 30 minūtes)

1.Sagriež strēmelītēs vistas fileju un ieliek bļodā.

2.Sīki sasmalcina ķiploka daiviņu un pievieno vistas strēmelītē.

3. Uzber kariju, vistas garšvielu un visu kārtīgi samaisa.Kad tas izdarīts ļauj vistai uz laiku pastāvēt un ievilkties ar garšvielām un ķiploku.(~10 min.)

4.Sagriež palielās ripiņās vai kubiņos(pēc izvēles) notīrītu svaigu burkānu un nelielās strēmelītēs sagriež arī sālītu vai marinētu gurķīti.

5. Tad uz karstas pannas olīveļļā liek cepties vistas gabaliņus.Cep kamēr tie ir brūni.

6.Pievieno vistas gabaliņiem 0.5l tomātu mērces un samaisa visu kopā.

7. Visam uzlej ūdeni, samaisa un pievieno iepriekš sagrieztos burkānus un gurķīti.Uzliek vāku un, ik pa laikam samaisot, ļauj visam kopā sautēties, kamēr vista ir mīksta.

8.Kad vista gatava,tad nelielā ūdens daudzumā izšķīdina ēdamkaroti miltu, kururu pievieno mērcei lai tā paliktu biezāka.

9. Pasniedz kopā ar vārītiem gargraudu rīsiem un apkaisa ar sakapātām dillēm.

P.S. Pēc vēlēšanās, īsi pirms mērce ir gatava, var pievienot tai arī nedaudz skāba krējuma. :)

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 13. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Taizemē un Dienvidķīnā ēdiens satur daudz garšvielu un speciju, tāpēc rīsus šajās zemēs parasti gatavo bez sāls, lai tie kontrastētu ar garšvielām bagātajiem ēdieniem

Pasākumi

Izglītības programma. Mākslas klasika lv

Sākot ar 2008.gada oktobra mēnesi Latvijas Nacionālais mākslas muzejs piedāvā jaunu izglītības programmu pieaugušajiem Mākslas klasika lv. 4 nodarbību cikla ietvaros interesenti varēs...