Lasītāju receptes

d_kundze 2008-02-18

Coq au Vin

Lietus logā, ziedoša puķe uz palodzes, varavīksne piemājas dārzā un skaisti noformēts galds ar krāsainām salvetītēm,sveciiteem un garšīgu, smaržojošu maltīti īpašiem cilvēkiem ir mans firmas noslēpums-ēdiens, kura recepti ar prieku atklāšu Jums!:)

1)Gatavošanas laiks: ~ 70 minūtes. 2 personām

2)Sastāvdaļas:
25 g brokastu bekona
1 neliels burkāns
100 g balto sīpolu
2 vistas filejas (~ 250 g)
2 nelieli vistas stilbiņi (~ 300 g)
sāls, pipari
1 ĒK eļļas
1 ĒK sviesta
2 ķiploka daiviņas
1 ĒK tomātu pastas
400 ml Beaujolais vīna
2 lauru lapas
100 g šampinjonu
pa 2 zariņiem svaiga timiāna, pētersīļu, majorāna
pēc vēlēšanās – timiāns un lauru lapas dekorēšanai

3)Pagatavošana:
1.Bekonu sagriež kubiņos. Notīra sīpolu un burkānu, sīpolu sagriež garenās strēmelēs, burkānu – slīpi plānās ripiņās.
2.Vistas filejas un stilbiņus noskalo aukstā ūdenī, nosusina, ierīvē ar sāli un pipariem.
3.Pannā sakarsē eļļu, apcep bekonu, pievieno sviestu, kam ļauj īsi uzputot. Liek iekšā vistu un cep zeltaini brūnu.
4.Pievieno burkānu un sīpolu. Notīra ķiploku, izspiež pannā caur ķiploku spiedi. Iemaisa tomātu pastu. Uzlej vīnu, pievieno lauru lapas, uzliek vāku un sautē uz mazas liesmas ~ 45 minūtes.
5.Šampinjonus notīra (vislabāk to darīt ar virtuves otiņu), sagriež četrās daļās. Garšaugu zariņus sasien buntītē un kopā ar sēnēm liek pie vistas, vāra ~ 8-10 minūtes. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
6.Garšaugus izņem no mērces. Ņem Coq au Vin ārā no mērces, liek uz 2 šķīvjiem, pārlej ar mērci un šampinjoniem. Pēc vēlēšanās var dekorēt ar timiāna zariņiem un skaistām lauru lapām.

4)Ekstras:

-Klāt labi garšos krāsnī uzsildīta franču baltmaize vai vārīti kartupeļi ar sviestu.
-Beaujolais vīna vietā var izmantot arī baltvīnu – Coq au Riesling. Šajā gadījumā vārīšanas laika beigās mērcē iemaisa 3 ĒK skāba krējuma.
-Šo ēdienu var labi sagatavot arī iepriekšējā vakarā, tad vislabāk ņemt tikai vistas fileju, bet šampinjonus mērcei pievienot tikai ēšanas dienā.

Labu apetīti, gatavojiet ar mīlestībubu,smaidu un garšos šis meistardarbs vienkārši lieliski!

Komentāri (2)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
Ieva
Kā lieliska maltīte noteikti ir shis!...buus jaizmegina nedeljas nogalee! Nosaukums liekas loti originaals un arii sastavdaljas nav sarezgiitas un ir kaa priekhs manis! Super firmas eediens!
19.02.2008. plkst. 14:03
degustators
Ideaali-esmu sho te baudiijis! Shai receptei noteikti atradiisies vieta Steiku Haosa edienkartee-vismaz manaa skatiijumaa! Vismaz manaa skatiijuma vienkarshi ideaals mielasts!
19.02.2008. plkst. 11:30

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 15. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Sarkanais vīns labi piederas pie „tumšās” gaļas (jēra gaļas, cūkgaļas, liellopu gaļas, medījuma, truša gaļas, pīles gaļas)

Pasākumi

Iznācis grupas “Black Eyed Peas” jaunais albums

No šodienas Latvijā pieejams amerikāņu grupas “Black Eyed Peas” desmitais albums “The E.N.D.” jeb “Enerģija nekad nemirst”....