Lasītāju receptes

rituks10 2007-12-08

Lēcas un rīsi ar dārzeņiem indiešu gaumē

300 g notīrītu puķkāpostu
1 liels kartupelis
1 asā pipara pāksts
2 lieli sīpoli
200 g rīsu
200 g lēcu
200 g tomātu savā sulā
100 g zaļo zirnīšu
30 g eļļas
3 lauru lapas
1 ēdamk. karija pulvera
1,5 ēdamk. maltu sarkano piparu


Puķkāpostus sadala rozetēs . Kartupeli nomizo un sagriež apm 1 cm lielos gabaliņos.
Asā pipara pāksti gareniski pārgriež uz pusēm , izņem sēklas , labi nomazgā un sīki sagriež.
Sīpolus nomizo un sīki sakapā .Pannā sakarsē eļļu, ieber sīpolus un apcep zeltaini brūnus.
Pievieno sasmalcināto piparu ,lauru lapas, maltos sarkanos piparus un sautē vēl apm 2 min.
Pievieno rīsus , lēcas , puķkāpostus , tomātus ar visu sulu , zaļos zirnīšus. Pielej 1, 5 L ūdens, ja vajag pieber sāli. Visu uzvāra , pannai uzliek vāku un uz mazas uguns sautē apm 25 min.
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar karija pulveri un samaisa.


LABU APETĪTI !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 20. februārī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Senākais zināmais dārzenis ir zirnis