Lasītāju receptes

rituks10 2007-12-07

Kuskuss marokāņu gaumē

1 kg gabalos sagrieztas liesas jēra gaļas
2 nomizoti sīpoli
60 g mērcētu turku zirņu
2 lieli, šķēlītēs sagriezti burkāni
2 ēdamk. olīveļļas
sāls
malti pipari
1/4 tējk. malta ingvera
1/4 tējk. safrāna
500 g kuskusa
120 g rozīņu
3 šķēlītēs sagriezti cukini
120 g pupiņu
2 tomāti
sakapāti pētersīļu zaļumi
čilī pipari
1 tējk. paprikas pulvera
2 ēdamk. sviesta

Gaļu , sīpolus, zirņus un burkānus ieber katlā , pārlej ar ūdeni, pievieno olīveļļu un piparus, kā arī ingveru un safrānu un vāra apm . 1 stundu. Pieber sāli.
Kuskusu pārlej ar puslitru ūdens un ļauj 30 min. uzbriest.
Gaļai pievieno rozīnes , cukīni , pupiņas , gabaliņos sagrieztus tomātus un pētersīļus un vāra vēl 30 min.
Nosmeļ nedaudz šķidruma un iemaisa čili piparus un paprikas pulveri.
Kuskusu var pasniegt atsevišķi vai arī samaisīt ar gaļas un dārzeņu mērci.
LABU APETĪTI !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 18. februārī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Senie slāvi uzskatīja, ka maizes „vecmāmiņa” bija putra, un tas tika izskaidrots sekojoši. Kādu reizi senais kulinārs vārīja putru un nejauši piebēra pārāk daudz putraimu. Putras vietā sanāca plācenis. Kārtīgi sabāruši paviršo kulināru, kaimiņi tomēr pagaršoja jauno ēdienu. Un acīmredzot palika apmierināti, tā kā ķērās klāt tā pilnveidošanai, putraimu vietā ar laiku izmantojot miltus

Pasākumi

100% Andris Ērglis (koncerta apskats)

12. aprīlī Ķīpsalas hallē notika Andra Ērgļa lielkoncerts „Sirdspuksti”. Jāatgādina, ka pavisam nesen pēdējā laika populārākais dziedātājs ir izdevis albumu ar tādu pašu...