Lasītāju receptes
ciruls 2007-10-25
Kāpostu sacepums
1 kg svaigu kāpostu
1 sīpols
2 ēdamk. lauku sviesta
1 1/2 ēdamk. kviešu miltu
1 gl. lauku piena
1 gl.rīvēta Šveices siera
1 1/2 ēdamk.rīvmaize
sāls
muskatrieksts
maltie pipari
Kāpostgalviņu vāra 11 min., tad sasmalcina. Sasmalcinātu sīpolu apcep izkausētā sviestā , pievieno miltus, nedaudz rīvēta muskatrieksta , piparus. Samaisa ar kāpostiem, lēnām pielej pienu un karsē, līdz piens uzvārās. Tad pievieno nepilnu glāzi rīvētā siera.Masu liek ietaukotā cepešpannā un opārkaisa ar atlikušo sieru, kurš sajaukts ar rīvmaizi. Cep cepeškrāsnī apmēram 16 min., līdz sacepuma virsa kļūst zeltaina.
LAI VEICAS! LABU APETĪTI !
26.10.2007. plkst. 19:43