Lasītāju receptes

moka 2008-06-30

Lazanja ar papriku

Sastāvdaļas:
visparastākās lazanjas plāksne
maltā gaļa
tomāti
sīpoli
paprika
siers( parasti holandes vai krievijas)
vistas buljona kubiks
pipari, uc. garšvielas
piens

Pagatavošana:
Tātad sāku ar to, ka apcepu malto gaļu - klāt lieku sagrieztus sīpolus-(parasti divas lielas sīpolgalvas), tad kādas 3 sagrieztas paprikas un 3 lielus sagrieztus tomātus un garšvielas, kā arī sāli- to visu kopā apcep kamēr paprika ir mīksta- un cep protams eļļā- ja lielas, ka pie pannas pielīp , tad pieleju nedaudz ūdeni- rezultātā iegūstam malto gaļu paprikas, tomātu mērcē.
Tālāk ņemu trauku, kur to visu savienot ar makaroniem- es dažreiz ņemu visparastāko pannu- ieeļļoju un pirmo lieku makaronu plāksnes- tad pa virsu iepriekš pagatavoto gaļu ar dārzeņiem- ne jau visu, bet tā lai nosedz plāksnes, nedaudz sarīvētā siera, tad atkal makaronus un tā kamēr gaļa ar dārzeņiem beidzamajā kārtā tiek pārsegta ar makaronu plāksnēm- pa virsu uzberu atlikušo sieru un pārleju visu ar pienu ,kurā izšķīdināts vistas buljona kubiņš (es parasti lietoju Maggi zelta papīrīšos).
Un tā tiek likts vai nu cepeškrāsnī vai arī vienkārši uz uguns ,kad uzvārās nogriežu mazāku uguni, un sutinās kamēr makaroni mīksti - kopumā parasti makaroni paliek mīksti pēc aptuveni 30 min- kopējais laiks, ko man aizņem pagatavot šo ēdienu ir ap stundu.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 18. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

1 unce satur aptuveni 28 gramus produkta

Pasākumi

Grupa “Nothing Special” piedāvā savu pirmo dziesmu “Taupi” ar Raiņa vārdiem

Ierasts uzskatīt, ka Raiņa dzeja jau sen nogūlusi latviešu literatūras klasikas plauktos un vidusskolu obligātās literatūras klāstā, taču dažas Raiņa rindas, iespējams, šobrīd pateic...