Lasītāju receptes

rituks10 2007-12-05

Musaka - sacepums no grieķu virtuves

500 g maltas liellopu vai liellopu un jēra gaļas
5- 6 lieli kartupeļi
1 baklažāns
200 g Krievijas siera
4 tomāti vai 4 ēdamk. tomātu pastas
2 sīpoli
garšviela gaļas ēdieniem
sāls
eļļa cepšanai
muskatrieksts
MĒRCEI
1 l piena
2 ēdamk. sviesta
2 ēdamk. miltu

Sagatavo piena mērci- miltus izkarsē sviestā un maisot pakāpeniski pielej pienu. Uzvāra, pievieno sāli un rīvētu muskatriekstu.
Malto gaļu sautē katliņā kopā ar sīpoliem , sagrieztiem tomātiem, sāli un garšvielām.
Kartupeļus un baklažānus sagriež sagriež pabiezās šķēlēs , nedaudz apcep eļļā , notecina.
Ietauko dziļo pannu . Tajā cieši citu pie citas kārto kartupeļu šķēles , apsāla. Virs kartupeļiem liek sautēto gaļu un pārlej ar sautējot radušos šķidrumu. Pārkaisa ar rīvētu sieru.
Nākamajā kārtā cieši liek baklažānu šķēles. Pārkaisa ar sieru. Visu pārlej ar gatavo piena mērci.
Cep cepeškrāsnī apm. 60 min. gatavu nedaudz atdzesē un griež gabaliņos .

LABU ĒSTGRIBU !


Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. jūlijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Menudo zupa, kas ir izslavēta kā līdzeklis pret paģirām, patiesībā ir īpaši populāra Meksikā jaungada rītā. To vāra no liellopa vēdera plēves un teļa kājām, zaļajiem čilli, attīrītiem kukurūzas graudiem un garšvielām. Piedevās parasti iet laima šķēlītes, lielos daudzumos sagriezti čilli un sīpoli, bet pasniedz to kopā ar karstām tortīlas plāceņiem

Pasākumi

Soloģitāristu duelis klubā "Rock’n’Riga"



16.jūlijā Rock’n’Riga aicina uz otro soloģitāristu dueli. Šī dueļa
dalībnieki ir: Arians Seviško, kurš stāsies pretim Paulam Ruško, bet otrajā
pārī spēkiem mērosies Jānis...