Lasītāju receptes

ligatt 2008-10-19

Liellopa gaļa Burgundijas gaumē

6 porcijas

1,2 kg lielopa steika, sagriezta kubiciņos
Kviešu milti
70 g bekona
1 burkāns, sagriezts smalkos kubiciņos
Nedaudz smalki sakapātas selerijas saknes
1 sakapāts sīpols
1 liela ķiploka daiviņa
Sviests
4 dl stipra gaļas buljona
3 dl sarkanvīna
1 ēdamkarote sojas mērces
1 ēdamkarote tomātu biezeņa
Lauru lapa
Timiāns un rozmarīns
Sāls un pipari
Apelsina miziņa
1 bundža mazo sīpoliņu eļļā
100 g nelielu, apceptu šampinjonu
Sakapāti pētersīļi

Apviļājiet gaļas kubiciņus kviešu miltos, kopā ar sakapāto bekonu apbrūniniet uz pannas. Pievienojiet sviestu, ja nepieciešams. Pievienojiet seleriju, sīpolus, ķiploku, tomātu biezeni, gaļas buljonu, vīnu un garšvielas. Apsedziet ar vāku un sautējiet ēdienu, līdz gaļa kļūst mīksta. Izņemiet apelsīna miziņu. Kad sautējums gandrīz gatavs, pievienojiet apceptos sīpolus un bekonu.

Pasniedziet ar kartupeļiem un ogu želejām.

Enerģētiskais sastāvs/ 100g: 121,9 kcal/511,8 kJ
Nesatur laktozi


Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 17. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Mikroviļņi tika izgudroti pēc tam, kad zinātnieks nogāja gar radara lampu un šokolāde izkusa viņa kabatā

Pasākumi

Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī sāk ziedēt vietējās selekcijas rožu kolekcija


Ar parka rožu kolekciju Nacionālajā botāniskajā dārzā nodarbojas kopš 1960. gada. Selekcijas uzdevums bija izaudzēt mūsu klimatam piemērotas, ziemcietīgas, atkārtoti ziedošas,...