Lasītāju receptes

Šašliks no marinēta Norvēģijas laša un piedevām

saulux3 2008-07-24

Šašliks no marinēta Norvēģijas laša un piedevām

Šašliks:
Norvēģijas lasis, sagriezts gabaliņos 200 g
Sāls 15 g
Cukurs 15 g
Sīpoli pērļu, vārīti sālsūdenī 50 g
Sēnes 50 g
Kokteiļtomātiņi (sarkani, dzelteni).

Marināde:
Pētersīlis 1 tējk.
Dilles 1 tējk.
Baziliks 1 tējk.
Timiāns 1 tējk.
Koriandrs 1 tējk.
Eļļa olīvu 1/2 dl
Sula citronu, izspiesta

Piedevas:
Gurķi 25 g
Olīvas 20 g
Kaperi 10 g
Paprika, apcepta 25 g
Eļļa olīvu 50 ml
Citrona sula, izspiesta
Rīvēta citrona miziņa
Sāls
Pipari

Pagatavošana

Šašliks
Ierīvē lasi ar sāli un cukuru un marinē aptuveni 20 minūtes. Uz iesma kārto marinēto lasi, pērļu sīpoliņus, sēnes un kokteiļtomātus.

Marināde
Sakapā visas sastāvdaļas un tad sajauc ar olīvu eļļu un citrona sulu. Aplej iesmus ar maisījumu no augšas un marinē 30 minūtes pirms grilēšanas.

Piedevas
Sakapā visas sastāvdaļas un sajauc ar olīveļļu un citronu sulu un pievieno garšvielas pēc vajadzības.

Izņem iesmus no marinādes, apkaisa ar sāli un pipariem un cep no visām pusēm. Pasniedz ar grilētām citronu pusītēm.

Recepte no Norvēģijas Jūras produktu eksporta padomes (Norwegian Seafood Export Council)

P.S. cerams Jāņos noderēs :)

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Auglis ar vislielāko kaloriju saturu ir avokado

Pasākumi

POSITIVUS festivāls 2009



17., 18. jūlijā
Salacgrīvā notiek Positivus Festival 2009.Šī gada festivālā piedalās Prāta Vētra, Moby, Sinead O’Connor, Peter Doherty,
Ebony Bones, The Whip, Two Door Cinema...