Lasītāju receptes

strausakaaja 2008-06-27

Brieža gaļa

Sastāvdaļas:
1,5 - 2 kg brieža filejas
ķiploki
pipari, sāls
speķis

Pagatavošana:

Filejā ar smailu nazi izdara iegriezumus, kuros ievieto speķa un ķiploka šķēlītes, pēc tam fileju ierīvē ar sāls un piparu maisījumu, sāli vajag mazliet vairāk kā mājdzīvnieku gaļai.



Atstāj vēsā vietā aptuveni 30 - 60 min., pēc tam ietin folijā un liek cepeškrāsnī, kura uzkarsēta līdz 200 - 250 grādiem. Cep aptuveni 60 minūtes, gatavību pārbauda, iedurot filejā koka irbulīti - ja dūruma vietā izdalās caurspīdīgs šķidrums, tad ir gatavs, ja sarkanīgs vai rozā - nav gatavs.



Cepeti var lietot gan karstā, gan aukstā veidā. Labu apetīti :)


Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 15. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Vidēji vienā šokolādes batoniņā ir atrodamas 8 insektu kājas

Pasākumi

Jaunās un mazpazīstamās grupas tiek aicinātas pieteikties „BILŽU” koncertiem


Mūzikas un mākslas festivāls „BILDES” jau daudzus gadus apvieno Latvijas džeza, roka, folka un citu visdažādāko žanru un stilu mūziķus, iepazīstina klausītājus ar Latvijas mūzikas...