Lasītāju receptes

saulux3 2008-06-09

Cūkgaļas cepetis


1 - 1,5kg cūkas šķiņka vai karbonādes gabals,
sāls,
pipari,
garšvielu maisījums cūkgaļai,
ķiploka daiviņas.

Cūkgaļas gabalu, nomazgā, nosusina. Ķiploka daiviņas sagriež nelielos gabaliņos un sadursta gaļā. Gaļu apsāla, appiparo, apkaisa ar piedevu cukgaļai. Rūpīgi satin biezā folija kārtā, tā, lai nekur nevarētu iztecēt sula.
Folija ietīto gaļu liek cepeškrāsnī, uz kuras ir nedaudz ūdens. Cep apmēram stundu lielāku gabalu pusotru stundu. Tad izņem no cepeškrāns, uzmanīgi attin foliju, ar asu nazi iedur gaļā, ja iztek caurspīdīga sula un gaļa ir mīksta, tad noņem foliju un cepeti vēlreiz liek cepeškrāsnī uz 10. minūtēm, lai apbrūninās.
Cepetis ir gards gan silts gan auksts.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 18. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Sarkanais vīns labi piederas pie „tumšās” gaļas (jēra gaļas, cūkgaļas, liellopu gaļas, medījuma, truša gaļas, pīles gaļas)

Pasākumi

Andrea Bočelli piedāvā jaunu albumu

Atzīmējot savu piecdesmit gadu jubileju, populārais itāļu tenors Andrea Bočelli šonedēļ izdevis savu jaunāko albumu “Incanto”....