Lasītāju receptes

ligatt 2008-05-08

Jēra kauliņa karbonāde ar pikanto sviestu, citronu risoto un wok pannā pahgatavotiem zaļiem dārzeņiem

Vajadzēs:
12 jēra kauliņa karbonādes (3 katrā porcijā)
sāls un svaigi malti pipari

Pikantais (aromātiskais) sviests
70 g Rokforas siera
70 g sviesta
1 tējkarote svaiga timiāna

Citronu risotto
3 dl risotto rīsu
1 tējkarote sakapātu ķiploku
1 ēdamkarote sagrieztu sīpolu
2 ēdamkarotes sviesta
7,5 dl vāroša cāļa buljona no Ina Paarman’s koncentrāta
2–3 ēdamkarotes Verlaque citronu pjurē
1 dl putukrējuma
sakapāti pētersīļi
rīvēts Parmas siers

Atstājiet jēra kauliņa karbonādes istabas temperatūrā. Ieeļļojiet, pārkaisiet ar sāli un pipariem. Cepiet vai grilējiet 2+2 minūtes uz karstas pannas.

Sajauciet kopā izkausētu sieru un sviestu. Sakapājiet timiānu un pievienojiet maisījumam.

Paņemiet cepampapīru un noskalojiet to ūdenī. Satiniet rullītī un ievietojiet ledusskapī. Uz pannas izkausējiet sviestu un cepiet tajā ķiplokus, sīpolus un risotto rīsus. Pamazām pievienojiet cāļa buljonu, bet nepadariet rīsus pārāk šķidrus. Beigās pievienojiet citronu pjurē, pārkaisiet ar garšvielām, sajauciet ar putukrējumu un melnajiem pipariem. Ja vēlaties, pārkaisiet ar rīvētu parmesan sieru.

Vokpannā gatavoti zaļie dārzeņi mango čili marinādē
100 g svaigu cukurzirnīšu

100 g svaigu zaļo kāršu pupiņu
100 g jauno sparģeļu
2 ēdamkarotes Verlaque mango čili balzametiķa
1 ēdamkarote olīveļļas + 1 ēdamkarote sviesta

Noskalojiet un notīriet dārzeņus. Sakarsējiet eļļu un sviestu, dažas minūtes cepiet dārzeņus. Glazējiet ar biezo balzametiķi.


Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 26. maijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Kaperi, kas tiek lietoti pie ēdieniem, ir ērkšķainie. Tie pārstāv dārzeņu kultūru, kuru zieda ziedpumpuri un augļi satur olbaltumvielas, eļļu un vitamīnus. Tie ir izplatīti Eiropā, Ziemeļamerikā, Ziemeļāfrikā un Indijā

Pasākumi

Kaligula

Režisors Dž. Dž. Džilindžers pierādījis, ka viņš vērīgi seko līdzi laika norisēm un izmaiņām gan sabiedrībā, gan arī teātra estētikā. Nobela prēmijas laureāta Albēra Kamī...