Lasītāju receptes

ciruls 2008-04-18

Cepetis vīna mērcē

1 kg cūkas šķiņķa
1 sīpols
1 burkāns
1 gl. baltvīna
1 gl. gaļas buljona
1 ēdamk. cietes
1 glāze Madeiras vīna
malti melnie pipari
sāls

Gaļu nomazgā , nosusina, ar nazi iegriež krusteniski , ierīvē sāli un pipariem .

Liek karstā cepešpannā ar ādu uz leju un cep apm. 30 min., tad apgriež otrādi.Pieliek sasmalcinātu sīpolu , burkāna šķēlītes , maizes garoziņu , 3- 4 citrona šķēlītes. Pārlej ar baltvīnu.
Pannai uzliek vāku , liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un sautē apmēram 60 min. Noņem vāku un pasautē vēl 10 min., līdz cepetis pārklājas ar brūnu garoziņu.
Cepeti noliek siltumā , bet mērci izberž caur sietu. Ja mērce pārāk bieza, atšķaida to ar buljonu. Iebiezina ar ūdenī izšķīdinātu cieti , pielej vīnu , pieliek sāli un piparus pēc garšas.
LAI VEICAS !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Sausās brokastis izgudroja Džons Henrijs Kellogs 20.gadsimta sākumā

Pasākumi

Nakts ar PLACEBO

Sagaidījuši Placebo jauno albumu Battle for the sun (mūsu bažas izrādījušās veltas – tas patiesi ir labs, Placebo ir atpakaļ ierindā), rīkojam ballīti, kurā klausīsimies grupas,...