Lasītāju receptes

ciruls 2008-04-18

Cepetis vīna mērcē

1 kg cūkas šķiņķa
1 sīpols
1 burkāns
1 gl. baltvīna
1 gl. gaļas buljona
1 ēdamk. cietes
1 glāze Madeiras vīna
malti melnie pipari
sāls

Gaļu nomazgā , nosusina, ar nazi iegriež krusteniski , ierīvē sāli un pipariem .

Liek karstā cepešpannā ar ādu uz leju un cep apm. 30 min., tad apgriež otrādi.Pieliek sasmalcinātu sīpolu , burkāna šķēlītes , maizes garoziņu , 3- 4 citrona šķēlītes. Pārlej ar baltvīnu.
Pannai uzliek vāku , liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un sautē apmēram 60 min. Noņem vāku un pasautē vēl 10 min., līdz cepetis pārklājas ar brūnu garoziņu.
Cepeti noliek siltumā , bet mērci izberž caur sietu. Ja mērce pārāk bieza, atšķaida to ar buljonu. Iebiezina ar ūdenī izšķīdinātu cieti , pielej vīnu , pieliek sāli un piparus pēc garšas.
LAI VEICAS !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 12. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Dārzeņus, kas satur C vitamīnu, pirms vārīšanas nav jāmērcē, bet šķidrumu, kas paliek pāri pēc to pagatavošanas, labāk būtu izmantot

Pasākumi

“Autobuss debesīs” piedāvā jaunu dziesmu “Rīta zvaigzne”

Pēc vairāk kā divu gadu ilgas pauzes, grupa “Autobuss debesīs” atgriežas Latvijas mūzikā ar jaunām dziesmām! Nupat grupa ierakstījusi un Latvijas radiostacijām nodevusi jaunu...