Lasītāju receptes

ciruls 2008-04-18

Zaķa stilbiņi šampinjonu mērcē

2 zaķa stilbiņi
2 speķa šķēles
1 gl. gaļas buljona
3 ēdamk. tomātu kečupa
2 sīpoli
150 g šampinjonu
1 burkāns
5 ēdamk. krējuma
1 tējk. pārtikas cietes
3 ēdamk. konjaka
malti melnie pipari

Gaļu nomazgā un nosusina. Katliņā apcep sagrieztu speķi, taukos apbrūnina zaķa gaļu.
Pielej mazliet buljona , kekčupu un uzkarsē. Pievieno gredzenos sagrieztus sīpolus , uz pusēm pārgrieztus šampinjonus un šķēlītēs sagrieztu burkānu.
Katliņam uzliek vāku un gaļu kopā ar dārzeņiem un sēnēm sautē apm. 30 min. uz lēnas uguns.
Kad gaļa mīksta , to atdala no kauliem , sagriež gabaliņos un noliek siltumā.
Mērcei pielej atlikušo buljonu, iebiezina ar ūdenī izšķīdinātu cieti un vēlreiz ātri uzkarsē. Tad pielej konjaku , pieleik sāli un piparus.
Gaļu saliek atpakaļ mērcē un uzsilda.
LABU APETI !!

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Lielākais kabacis pasaulē svēra vairāk kā 65 kg

Pasākumi

Nakts ar PLACEBO

Sagaidījuši Placebo jauno albumu Battle for the sun (mūsu bažas izrādījušās veltas – tas patiesi ir labs, Placebo ir atpakaļ ierindā), rīkojam ballīti, kurā klausīsimies grupas,...