Lasītāju receptes

ciruls 2008-04-18

Zaķa stilbiņi šampinjonu mērcē

2 zaķa stilbiņi
2 speķa šķēles
1 gl. gaļas buljona
3 ēdamk. tomātu kečupa
2 sīpoli
150 g šampinjonu
1 burkāns
5 ēdamk. krējuma
1 tējk. pārtikas cietes
3 ēdamk. konjaka
malti melnie pipari

Gaļu nomazgā un nosusina. Katliņā apcep sagrieztu speķi, taukos apbrūnina zaķa gaļu.
Pielej mazliet buljona , kekčupu un uzkarsē. Pievieno gredzenos sagrieztus sīpolus , uz pusēm pārgrieztus šampinjonus un šķēlītēs sagrieztu burkānu.
Katliņam uzliek vāku un gaļu kopā ar dārzeņiem un sēnēm sautē apm. 30 min. uz lēnas uguns.
Kad gaļa mīksta , to atdala no kauliem , sagriež gabaliņos un noliek siltumā.
Mērcei pielej atlikušo buljonu, iebiezina ar ūdenī izšķīdinātu cieti un vēlreiz ātri uzkarsē. Tad pielej konjaku , pieleik sāli un piparus.
Gaļu saliek atpakaļ mērcē un uzsilda.
LABU APETI !!

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 12. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Greipfrūtu smarža vidēja vecuma sievieti padarīs vīrieša uztverē par 10 gadiem jaunāku. Šis efekts gan nedarbosies otrādi – vīriešiem, kas smaržo pēc greipfrūta, sievietes uztveri neietekmēs nekādā veidā

Pasākumi

Liene Šomase sāk ar jaunu dienu!

Dziedātāja Liene Šomase aktīvi strādā pie sava pirmā solo albuma un šonedēļ radiostacijās sāks skanēt viņas pirmais radio singls “Jauna diena”.

“…Drīz vaļā vērs durvis...