Lasītāju receptes

ligatt 2008-04-05

Sauteta jera gala ar tomatiem un kiploku

Vajadzes:
2 kg kubinos sagrieztas jera galas (bez kaulina)
sali, piparus, olivellu, timianu
1,5 glazes sausa baltvina
2 sagrieztus sipolus
2 sagrieztus puravus
1 sagrieztu selerijas katu
3 videji lielus uz pusem sagrieztus tomatus
6 videji lielus tomatus, nomizotus, siki sagrieztus
1 sagrieztu burkanu
2 lauru lapas
6 glazes vistas buljona
3 nomizotas kiploku galvinas
1/4 sakapata petersila
2 tejkarotes sariveta citrona mizinas un 2 siki sagrieztas kiploka daivinas

Bieza katlina apbrunina galu, tad iznem un aplej ar vinu. Atseviski apcep sipolus, puravus un seleriju. Pievieno galai, pieliek uz pusem sagrieztos tomatus, timianu, lauru lapas un buljonu. Uzvara, uzliek vaku, liek cepeskrasni un +180 gradu temperatura saute divas stundas. Tad galu iznem, buljonu nokas, nedaudz sabiezina, buljonam pieliek kiplokus, uz lenas uguns vara 20 minutes. Uz pannas pacep tomatus, pievieno buljonam, pieliek piparus un sali. Visu vara vel kadas piecas minutes, tad pievieno galu. Gatavs!
Pasniedz ar svaigu, vislabak - pasu pagatavotu pastu, pari parkaisot petersilu, citrona mizinu un kiploku masu, ko pagatavo isi pirms pasniegsanas.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 19. februārī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Francijā ir vislielākais siera patēriņš uz vienu iedzīvotāju

Pasākumi

Ceļojoša izstāde par rūpniecību un modernismu Baltijas jūras reģionā no 1945. līdz 1990. gadam Sapņu rūpnīcas?

Latvijas Arhitektūras muzejā Rīgā, M. Pils ielā 19 17. jūnijā plkst. 17.00 tiks atklāta ceļojoša izstāde par rūpniecību un modernismu Baltijas jūras reģionā no 1945. līdz 1990. gadam Sapņu rūpnīcas?...