Lasītāju receptes

ligatt 2008-04-05

Sauteta jera gala ar tomatiem un kiploku

Vajadzes:
2 kg kubinos sagrieztas jera galas (bez kaulina)
sali, piparus, olivellu, timianu
1,5 glazes sausa baltvina
2 sagrieztus sipolus
2 sagrieztus puravus
1 sagrieztu selerijas katu
3 videji lielus uz pusem sagrieztus tomatus
6 videji lielus tomatus, nomizotus, siki sagrieztus
1 sagrieztu burkanu
2 lauru lapas
6 glazes vistas buljona
3 nomizotas kiploku galvinas
1/4 sakapata petersila
2 tejkarotes sariveta citrona mizinas un 2 siki sagrieztas kiploka daivinas

Bieza katlina apbrunina galu, tad iznem un aplej ar vinu. Atseviski apcep sipolus, puravus un seleriju. Pievieno galai, pieliek uz pusem sagrieztos tomatus, timianu, lauru lapas un buljonu. Uzvara, uzliek vaku, liek cepeskrasni un +180 gradu temperatura saute divas stundas. Tad galu iznem, buljonu nokas, nedaudz sabiezina, buljonam pieliek kiplokus, uz lenas uguns vara 20 minutes. Uz pannas pacep tomatus, pievieno buljonam, pieliek piparus un sali. Visu vara vel kadas piecas minutes, tad pievieno galu. Gatavs!
Pasniedz ar svaigu, vislabak - pasu pagatavotu pastu, pari parkaisot petersilu, citrona mizinu un kiploku masu, ko pagatavo isi pirms pasniegsanas.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. jūlijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Iemesls tam, ka medu ir tik viegli sagremot, ir tāds, ka to jau ir sagremojusi bite

Pasākumi

Ziemeļindijas mūzikas koncerts „Indijas iedvesma”

14. augustā plkst. 19.00 Latvijas Mākslas Akadēmijas Aulā notiks
Indijas klasiskās mūzikas koncerts „Indijas Iedvesma”, kas veltīts
Indijas Neatkarības dienai. Koncertā piedalīsies...