Lasītāju receptes

ligatt 2008-04-05

Sauteta jera gala ar tomatiem un kiploku

Vajadzes:
2 kg kubinos sagrieztas jera galas (bez kaulina)
sali, piparus, olivellu, timianu
1,5 glazes sausa baltvina
2 sagrieztus sipolus
2 sagrieztus puravus
1 sagrieztu selerijas katu
3 videji lielus uz pusem sagrieztus tomatus
6 videji lielus tomatus, nomizotus, siki sagrieztus
1 sagrieztu burkanu
2 lauru lapas
6 glazes vistas buljona
3 nomizotas kiploku galvinas
1/4 sakapata petersila
2 tejkarotes sariveta citrona mizinas un 2 siki sagrieztas kiploka daivinas

Bieza katlina apbrunina galu, tad iznem un aplej ar vinu. Atseviski apcep sipolus, puravus un seleriju. Pievieno galai, pieliek uz pusem sagrieztos tomatus, timianu, lauru lapas un buljonu. Uzvara, uzliek vaku, liek cepeskrasni un +180 gradu temperatura saute divas stundas. Tad galu iznem, buljonu nokas, nedaudz sabiezina, buljonam pieliek kiplokus, uz lenas uguns vara 20 minutes. Uz pannas pacep tomatus, pievieno buljonam, pieliek piparus un sali. Visu vara vel kadas piecas minutes, tad pievieno galu. Gatavs!
Pasniedz ar svaigu, vislabak - pasu pagatavotu pastu, pari parkaisot petersilu, citrona mizinu un kiploku masu, ko pagatavo isi pirms pasniegsanas.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 21. maijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Mīnus 40 grādu temperatūrā pēc Celsija cilvēks zaudē aptuveni 14,4 kalorijas stundā elpojot

Pasākumi

MOJO CAFÉ atklāšana 10.jūlijā

MOJO CAFÉ atklāšanā ar akustisko koncertu uzstāsies Jēkabs Nīmanis, kuru daudzi
atpazīst pēc lieliskajām kompozīcijām, kas radītas Jaunā Rīgas teātra
izrādēm („Latviešu...