Lasītāju receptes
rituks10 2007-12-09
Makaroni ar mērci Indijas gaumē
100 g makaronu - vēlams ar tukšu vidu
1 sīpols
100 g burkānu
100 g kabaču
1 ēdamk. sviesta
60 g krējuma
1 ēdamk. kapātu pētersīļu zaļumu
sāls
pipari
rīvēts muskatrieksts
karijs
Makaronus vāra sālsūdenī , līdz tie ir gatavi. Sīpolu sīki sasmalcina. Burkānus un kabačus sagriež mazos stabiņos vai arī sarīvē uz rupjās rīves.
Izkausē sviestu , apcep tajā sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno dārzeņus un sautē.
Pannu noņem no uguns , un dārzeņiem pievieno garšvielas - kariju , sāli , piparus un muskatriekstu. Beigās iemaisa krējumu.
Makaronus notecina un tūlīt liek uz šķīvja. Pārkaisa ar muskatriekstu un pētersīļu zaļumiem.
LAI IZDODAS !