Lasītāju receptes

rituks10 2007-12-07

Spageti ar olīvu un kaperu mērci

500 g tomātu
100 g melno olīvu bez kauliņiem
3 ēdamk. kaperu
3 ķiploka daiviņas
3 ķilavu filejas
1 asais sarkanais pipars
2 ēdamk. tomātu biezeņa
400 g spageti
6 ēdamk. olīveļļas
saišķītis pētersīļu zaļumu
sāls
malti melnie pipari

Tomātus blanšē verdošā ūdenī , tad noskalo aukstā ūdenī un novelk miziņu. Tomātiem izņem sēklas un sagriež prāvos gabalos.
Olīvas un kaperus smalki sakapā. Ķilavu filejas sagriež gabaliņos un ar dakšiņu saspaida. Piparu pāksti atgriež vaļā, izņem sēklas un sagriež ripiņās. ķiploka daiviņas sīki sakapā.
Katlā sakarsē olīveļļu un tajā maisot apcep ķiplokus un piparus. Pievieno tomātus, tomātu biezeni un ķilavas. Katlam nneuzliekot vāku , uz lēnas uguns vāra apm. 15 min.
Tikmēr lielā katlā uzvāra 4 L sālsūdens. Ieliek spageti un vāra 8 - 10 min. Pētersīļus ļoti sīki sakapā.
Tomātu mērcei pievieno olīves un kaperus, samaisa, pieber sāli un maltos melnos piparus. Spageti nokāš un tūlīt samaisa ar mērci. Pārkaisa ar sakapātajiem pētersīļiem.
LABU APETĪTI !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 24. maijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Pirmā pārtikas prece ar svītru kodu bija Wrigley’s košļājamā gumija

Pasākumi

Anasteiša atgriežas jaunā ampluā

Pārvarējusi veselības problēmas un mūzikas izdevniecību nomaiņu, dziedātāja Anasteiša (Anastacia) atgriežas ar jaunu izskatu, jaunu skanējumu, jaunlaulāta un ar jaunu albumu “Heavy...