Lasītāju receptes

rituks10 2007-12-07

Spageti ar olīvu un kaperu mērci

500 g tomātu
100 g melno olīvu bez kauliņiem
3 ēdamk. kaperu
3 ķiploka daiviņas
3 ķilavu filejas
1 asais sarkanais pipars
2 ēdamk. tomātu biezeņa
400 g spageti
6 ēdamk. olīveļļas
saišķītis pētersīļu zaļumu
sāls
malti melnie pipari

Tomātus blanšē verdošā ūdenī , tad noskalo aukstā ūdenī un novelk miziņu. Tomātiem izņem sēklas un sagriež prāvos gabalos.
Olīvas un kaperus smalki sakapā. Ķilavu filejas sagriež gabaliņos un ar dakšiņu saspaida. Piparu pāksti atgriež vaļā, izņem sēklas un sagriež ripiņās. ķiploka daiviņas sīki sakapā.
Katlā sakarsē olīveļļu un tajā maisot apcep ķiplokus un piparus. Pievieno tomātus, tomātu biezeni un ķilavas. Katlam nneuzliekot vāku , uz lēnas uguns vāra apm. 15 min.
Tikmēr lielā katlā uzvāra 4 L sālsūdens. Ieliek spageti un vāra 8 - 10 min. Pētersīļus ļoti sīki sakapā.
Tomātu mērcei pievieno olīves un kaperus, samaisa, pieber sāli un maltos melnos piparus. Spageti nokāš un tūlīt samaisa ar mērci. Pārkaisa ar sakapātajiem pētersīļiem.
LABU APETĪTI !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 22. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Smalks auksto ēdienu, desertu un atspirdzinošo dzērienu noformējums – ledus kubiki ar ziediem: salieciet ledum paredzētās formās ziediņus no asinszāles, liepas, jāņogulāja, irbenes , piparmētru lapas, aplejiet ar siltu vārītu ūdeni un sasaldējiet

Pasākumi

Kopīgu albumu izdos Elīna Garanča un Anna Ņetrebko

Februārī mūzikas izdevniecības “Deutsche Grammophon” apgādā klajā nāks latviešu mecosoprāna Elīnas Garančas un Krievijā dzimušā soprāna Annas Ņetrebko albums ar Vinčenco...

Warning: Unknown: Failed to write session data (memcache). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (tcp://127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0