Lasītāju receptes

rituks10 2007-12-07

Spageti ar olīvu un kaperu mērci

500 g tomātu
100 g melno olīvu bez kauliņiem
3 ēdamk. kaperu
3 ķiploka daiviņas
3 ķilavu filejas
1 asais sarkanais pipars
2 ēdamk. tomātu biezeņa
400 g spageti
6 ēdamk. olīveļļas
saišķītis pētersīļu zaļumu
sāls
malti melnie pipari

Tomātus blanšē verdošā ūdenī , tad noskalo aukstā ūdenī un novelk miziņu. Tomātiem izņem sēklas un sagriež prāvos gabalos.
Olīvas un kaperus smalki sakapā. Ķilavu filejas sagriež gabaliņos un ar dakšiņu saspaida. Piparu pāksti atgriež vaļā, izņem sēklas un sagriež ripiņās. ķiploka daiviņas sīki sakapā.
Katlā sakarsē olīveļļu un tajā maisot apcep ķiplokus un piparus. Pievieno tomātus, tomātu biezeni un ķilavas. Katlam nneuzliekot vāku , uz lēnas uguns vāra apm. 15 min.
Tikmēr lielā katlā uzvāra 4 L sālsūdens. Ieliek spageti un vāra 8 - 10 min. Pētersīļus ļoti sīki sakapā.
Tomātu mērcei pievieno olīves un kaperus, samaisa, pieber sāli un maltos melnos piparus. Spageti nokāš un tūlīt samaisa ar mērci. Pārkaisa ar sakapātajiem pētersīļiem.
LABU APETĪTI !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 18. jūlijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Viljama III valdīšanas laikā dārza strūklaka reiz tika izmantota kā milzīgs punša trauks – recepte sastāvēja no 2100 litriem brendija, 540 kg cukura, 25000 citronu, 75 litriem laima sulas un 2 kg muskatriekstu. Bārmenis airējās apkārt mazā laivā, piepildot viesu kausus ar punšu

Pasākumi

Izstāde par Baigo gadu Latvijas vēsturē apskatāma Cēsu pilsētas domē

Cēsu Vēstures un mākslas muzejs piedāvā ceļojošo izstādi „Baigais gads”. Izstāde sniedz vispārēju priekšstatu par tajā laikā piedzīvoto, atspoguļo visu Baigā gada notikumu gaitu:...