Lasītāju receptes

ligatt 2008-10-19

Cālis sarkanvīnā

4 cāļa krūtiņas
1 ēdamkarote pīles tauku
100 g Bayonne šķinķa
12 šalotes sīpolu
2 ķiploka galviņas
Sāls un pipari
1 podiņš svaiga timiāna
4 l tumša un stipra (ar stipru garšu) sarkanvīna

Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 175° pēc Celsija, vislabāk rotējoša gaisa režīmā.
Pārkaisiet cāļa krūtiņas ar sāli un pipariem. Sagrieziet kaltēto škinķi smalkos gabaliņos. Nomizojiet sīpolus un sagrieziet vienāda izmēra gabaliņos. Izkausējiet traukā pīkes taukus, pievienojiet šķinķi un sasmalcinātus ķiplokus. Uzkarsējiet. Paceliet bekonu, ievietojiet traukā cāļa krūtiņas, ar ādu uz leju, lai tā apcepas. Apgrieziet, pievienojiet sīpolus. Pievienojiet timiānu. Kad gaļa ir apcepusies no abām pusēm, pievienojiet vīnu. Pārklājiet trauku ar stingri noslēdzošu vāku un lieciet cepeškrāsnī sautēties apmēram 35 minūtes. Tajā laikā ielieciet krāsnī arī kartupeļus.

Pasniedziet ar svaigiem zirņiem un ogu želejām.


Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 07. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Mūsdienās reti, kurš zina, ka īsts borščs – tā ir zupa no latvāņiem, augiem, kurus lielākā daļa cilvēku uzskata par nezāli. Tieši latvāņu novārījums biešu kvasā senatnē tika saukts par boršču

Pasākumi

Anasteiša atgriežas jaunā ampluā

Pārvarējusi veselības problēmas un mūzikas izdevniecību nomaiņu, dziedātāja Anasteiša (Anastacia) atgriežas ar jaunu izskatu, jaunu skanējumu, jaunlaulāta un ar jaunu albumu “Heavy...