Lasītāju receptes

rituks10 2007-12-04

Vistas frikasē ar šampinjoniem austrumnieku gaumē

800 g vistas filejas
1 sīpols
2 ēdamk. sviesta
3 - 4 ēdamk. miltu
100 ml baltvīna
1 puravs
2 timiāna zariņi
6 pētersīļa zariņi
1 ķiploka daiviņa
200 g krējuma
sāls
malti baltie pipari
250 g šampinjonu
1 tējk. citronu sulas

Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos. Sīpolu nomizo un sagriež plānās ripiņās. Ķiploku nomizo un izspiež caur spiedi. Pannā sakarsē 1, 5 ēdamk. sviesta un apcep sīpolus un ķiplokus, pievieno vistas gabaliņus un nedzudz pasauttē. Pārkaisa miltus , nedaudz apbrūnina , pielej vīnu, mazliet ūdens un maisot uzvāra. Pievieno garšaugus un turpina sautēt vēl 20 min.
Pieber sāli, piparus un sautē vēl 10 min. Gaļu izņem no mērces un noliek siltumā.
Pievieno krējumu un turpina vārīt apm. 5 min. Mērci izkāš , ieliek atpakaļ gaļu un uzkarsē.
Šampinjonus notīra un sagriež šķēlītēs. 1/ 4 l ūdens uzvāra kopā ar atlikušo sviestu un citronu sulu. Pievieno šampinjonus, uzliek vāku un vāra apm. 3 min.
Sēnes nokāš un pasniedz ar vistas frikasē un vārītiem rīsiem.
LABU APETĪTI !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Mūsdienās reti, kurš zina, ka īsts borščs – tā ir zupa no latvāņiem, augiem, kurus lielākā daļa cilvēku uzskata par nezāli. Tieši latvāņu novārījums biešu kvasā senatnē tika saukts par boršču

Pasākumi

5 ritmi. Deja. Personīgie rituāli

"5 ritmu" struktūra iekļaujas dabīgo norišu ciklos; tai ir nosacīts sākums, kulminācija un nobeigums, kas novērojams absolūti visur- jebkurā (pat vismilzīgākajā un...