Pīle želejā

Lai pagatavotu marinādi, sīpolus un dilles smalki sagrieziet, pielejiet sojas mērci, vīnu un 1 l ūdens. Aplejiet pīli ar iegūto marinādi un atstājiet uz stundu. Pēc tam pīli vāriet marinādē uz lēnas uguns, līdz tā ir gatava. Pēc tam pīli izņemiet ārā, atdzesējiet, sagrieziet 8 daļās un lieciet dziļā traukā. Lai pagatavotu želeju, 750 g buljona, kurā vārijās pīle, sajauciet ar cukuru un kanēli un vāriet uz lēnas uguns, līdz paliek puse no iesākumā esošā daudzuma. Tad izkāsiet, pievienojiet kartupeļu cieti, kas izšķīdināta nelielā ūdens daudzumā, un sakarsējiet. Ar želeju aplejiet pīli un atdzesējiet, līdz masa sabiezē. Pasniedziet dekorētu ar zaļumiem.
02.11.2007. plkst. 07:25